Az MG bemutatta a MARVEL R elektromos SUV modellt

Az MG bemutatta a MARVEL R elektromos SUV modellt

Az MG bemutatta a MARVEL R elektromos SUV modellt és az MG5 Electric modellt, a világon az első elektromos kombit.

MG MARVEL R

Az MG két új generációs akkumulátoros elektromos járművet jelent be, amelyek még 2021-ben megjelennek az európai piacon. Az új és izgalmas MG Marvel R Electric – egy csúcstechnológiát képviselő, luxus “életstílus” SUV a C-szegmensben – és az új MG5 Electric: a világ első 100%-ban elektromos kombija. Mindkét BEV progresszív, erős és mindenekelőtt vonzó. Míg a meglévő MG ZS EV és MG EHS Plug-in Hybrid már most is lenyűgöző a kedvező árképzés, a funkcionalitás, az alapfelszereltség és a hatékonyság tekintetében, ezek az új MG modellek még magasabbra teszik a lécet a design és a vonzerő tekintetében.


Matt Lei, az MG Motor Europe vezérigazgatója: “Amikor anyavállalatunk, a SAIC Motor zászlaja alatt újraindítottuk a brit MG márkát, ígéretet tettünk az európai autóvezetőknek: az elektromos mobilitást elérhetővé tesszük a fiatalos lelkületű és az új elektromos életstílusra kész vezetők számára. Az intelligens, praktikus, biztonságos és technológiailag fejlett autók kínálata a fő célunk. Az új MG Marvel R Electric és MG5 Electric modellekkel két új generációs akkumulátoros elektromos járművet mutatunk be, amelyek megfelelnek a legigényesebb európai autósok elvárásainak. Ilyen például a vonzó hatótávolság, a gyorstöltési lehetőség, a fejlett biztonsági funkciók és a kedvező árképzés. Emellett különösen modern és vonzó formatervvel rendelkeznek.”

Fejlett formatervezés

Ezt a második generációs EV-t az MG Evolution formatervezési irányelve alapján készítették. A Marvel R Electric-et intelligens “Tech Style” járműként jellemzik, modern és erőteljes elemekkel, mivel kommunikál és interakcióba lép a felhasználóival. A formaterv vonzó arányokat és minimalista kialakítású funkciókat kínál, amelyek egy kifinomult, modern és fejlett jármű megjelenését erősítik.

A fényűző, high-tech életstílusú C-szegmensbeli SUV 4 674 mm hosszú, 1 919 mm széles és 1 618 mm magas. A tengelytáv 2800 mm, így több mint elegendő belső teret kínál. Az MG Marvel R Electric vonzó megjelenése mellett tágas és lenyűgöző belső teret is kínál, 19,4 colos érintőképernyővel és 12,3 colos digitális műszerfallal.

Matt Lei: “Az MG ZS EV és az MG EHS Plug-in Hybrid praktikus autók, amelyek megfelelnek a legfontosabb igényeknek, míg az MG Marvel R Electric és az MG MG MG5 Electric még több érzelmet vált ki. Ezek az új MG modellek korunk erejét, innovációit és példátlan lehetőségeit sugározzák.”

Egy új generáció számára

Az MG Marvel R Electric egy akkumulátoros elektromos SUV az európai autósok új generációja számára, akik nagyra értékelik a dizájnt, a luxust és a teljesítményt, de emellett a kényelmes hatótávolságot és a gyors töltési lehetőséget is, intelligens és kedvező áron.

Az MG bemutatta a MARVEL R elektromos SUV modellt

A Marvel R Electric több mint 400 kilométeres hatótávolságával (WLTP) nagyszerű nyugalmat kínál, miközben a vezetők a 11 kW-os fedélzeti 3-fázisú töltőnek köszönhetően nyilvános töltőponton (AC) gyors töltési lehetőségre számíthatnak. Az akkumulátor gyorstöltésre (DC) is alkalmas, így mindössze 30 perc alatt 80%-ra tölthető. Eközben a belső hőszivattyúval ellátott klímavezérlés optimális töltési teljesítményt garantál alacsony hőmérsékleten is.

Az MG Marvel R Electric másik kiemelkedő jellemzője a V2L-rendszer (vehicle-to-load). Ez a technológia lehetővé teszi, hogy a lítium-ion akkumulátor energiát szolgáltasson egy külső elektromos rendszernek, például egy elektromos robogónak, laptopnak vagy akár egy másik BEV-nek. Ezt a technológiát a tiszta energiára való áttérés fontos innovációjának tekintik.

Erőteljes hárommotoros meghajtási technológia

Az MG Marvel R Electric nemcsak erőt sugároz, hanem teljesítményével is elvarázsol. A meghajtást egy fejlett összkerékhajtási rendszer biztosítja, három villanymotorral: egy az első tengelyen és kettő a hátsó tengelyen.

A jármű maximális teljesítménye 212 kW (288 LE), 665 Nm csúcsnyomatékkal büszkélkedhet. Ennek köszönhetően a SUV mindössze 1,8 másodperc alatt gyorsul fel 0->50 km/h sebességre és 4,9 másodperc alatt 0->100 km/h sebességre. A végsebesség 200 km/h-ban van korlátozva. A Marvel R Electric hátsókerék-hajtású konfigurációban is elérhető lesz, két villanymotorral.

Használhatóság

Az MG Marvel R Electric maximális vontatási súlya 750 kg. Az autó alkalmas utánfutó vagy lakókocsi vontatására. Vagy például két e-kerékpár vontatására egy speciális kerékpártartón.

A hátsó csomagtér 357 literes térfogatot kínál. A hátsó ülés lehajtásával ez 1396 literre növelhető. A Marvel R Electric RWD változata 150 literes csomagteret is kínál a motorháztető alatt, továbbá az MG Pilot név alatt számos aktív biztonsági rendszerre számíthatnak a vásárlók, akárcsak az MG ZS EV és az MG EHS Plug-in Hybrid esetében.

Az MG bemutatta a MARVEL R elektromos SUV modellt

Az új MG Marvel R Electric európai piaci bevezetését 2021 májusra tervezik, ami országonként változhat.

Előzetes műszaki adatok MG Marvel R Electric
Hárommotoros 212 kW / 665 Nm*
Összkerékhajtás (Tri-motor)

 • 400 km WLTP hatótávolság*
 • 1,8 mp (0-50 km/h gyorsulás)*
  4,9 mp (0-100 km/h gyorsulás)*
 • 200 km/h (végsebesség)*
 • 11 kW AC töltő (3-fázisú gyorstöltés)
 • 30 perc az akkumulátor 80%-os töltöttségi szintjéig tartó gyorstöltési kapacitás
 • 750 kg vontatási kapacitás*
 • Digitális pilótafülke 19,4″-os lebegő képernyővel
 • MG Pilot – fejlett vezetőtámogató rendszerek
 • Klímaberendezés hőszivattyúval
 • V2L 2500 W-os tápegység külső használatra
  *A specifikációkat a homologizációs adatok alapján erősítik meg.

Ismerd meg az MG MARVEL R modell részleteit itt.

Valamennyi forgalmazott márkánk ajánlatait itt olvashatod.