AZ MG bemutatta az MG5 elektromos kombit

AZ MG bemutatta az MG5 elektromos kombit

Az MG bemutatta az MG5 elektromos kombit, a világ első 100%-ban elektromos kombiját, 400 km hatótávval (WLTP).

MG5 árlista és katalógus
MG5 elektromos kombi

Az MG két új generációs akkumulátoros elektromos járművet jelent be, amelyek még 2021-ben megjelennek az európai piacon. Az új és izgalmas MG Marvel R Electric – egy csúcstechnológiát képviselő, luxus “életstílus” SUV a C-szegmensben – és az új MG5 Electric: a világ első 100%-ban elektromos kombija. Mindkét BEV progresszív, erős és mindenekelőtt vonzó. Míg a meglévő MG ZS EV és MG EHS Plug-in Hybrid már most is lenyűgöző a kedvező árképzés, a funkcionalitás, az alapfelszereltség és a hatékonyság tekintetében, ezek az új MG modellek még magasabbra teszik a lécet a design és a vonzerő tekintetében.


Matt Lei, az MG Motor Europe vezérigazgatója: “Amikor anyavállalatunk, a SAIC Motor zászlaja alatt újraindítottuk a brit MG márkát, ígéretet tettünk az európai autóvezetőknek: az elektromos mobilitást elérhetővé tesszük a fiatalos lelkületű és az új elektromos életstílusra kész vezetők számára. Az intelligens, praktikus, biztonságos és technológiailag fejlett autók kínálata a fő célunk. Az új MG Marvel R Electric és MG5 Electric modellekkel két új generációs akkumulátoros elektromos járművet mutatunk be, amelyek megfelelnek a legigényesebb európai autósok elvárásainak is. Ilyen például a vonzó hatótávolság, a gyorstöltési lehetőség, a fejlett biztonsági funkciók és a kedvező árképzés. Emellett különösen modern és vonzó formatervezésűek.”

A világ első teljesen elektromos kombija

Az új MG5 Electric a világ első 100%-ban elektromos kombija. Annak ellenére, hogy teljesen más autó, mint a Marvel R Electric, mégis ugyanaz a tervezési filozófia jellemzi őket. Az MG5 Electric egyaránt lenyűgöz a “Tech Style” elemeivel, vonzó arányokkal és minimalista kialakítású funkciókkal, amelyek egy kifinomult, modern és fejlett jármű megjelenését erősítik.

Tágas és praktikus

Az MG5 Electric a praktikusabb autósok számára is vonzó lesz a kombi funkcionális jellegének köszönhetően. A bőséges, 578 literes csomagtérrel, amely a hátsó ülések lehajtásával maximálisan 1456 literre bővíthető, az MG5 Electric bőséges használhatóságot kínál. A 4 544 mm hosszú, 1 811 mm széles és 1 513 mm magas elektromos kombi tágas belső teret kínál a család számára is.

MG5 műszerfal
MG5 műszerfal

Fejlett hajtástechnológia

Az első és a hátsó tengely (tengelytáv 2665 mm) közé szerelt nagy teljesítményű lítium-ion akkumulátorral az MG5 Electric több mint 400 kilométeres hatótávolságot kínál (WLTP). Ebben az esetben a villanymotor 135 kW (184 LE) teljesítményt és 280 Nm nyomatékot biztosít. A 11 kW-os fedélzeti 3-fázisú töltőnek köszönhetően nyilvános töltőponton (AC) gyors töltési lehetőséget is kínál. És alkalmas gyorstöltésre (DC), amellyel az akkumulátort mindössze 30 perc alatt 80%-ra töltheti fel.

Az MG5 Electric maximális vontatási súlya 500 kg, a pótkocsi orrának maximális súlya 50 kg, a tetőterhelés pedig 75 kg. Teljesen összhangban a kombi praktikus és funkcionális jellegével, az MG5 Electric tehát alkalmas kerékpártartó és tetőbox elhelyezésére.

AZ MG bemutatta az MG5 elektromos kombit

Az új MG5 Electric európai piaci bevezetését 2021 októberre tervezik, országonként eltérő ütemezéssel.

Előzetes MG5 Electric műszaki adatok
A világ első elektromos kombija:

 • 400 km (WLTP hatótávolság)*
 • 578 liter (csomagtartó térfogat)
 • 1,456L csomagtartó térfogat max.
 • 135 kW / 280 Nm villanymotor*
 • 3,4 mp (0-50 km/h gyorsulás)*
 • 8,3 mp (0-100 km/h gyorsulás)*
 • 11 kW AC töltő (3-fázisú gyorstöltés)
 • 30 perc az akkumulátor 80%-os töltöttségi szintjéig tartó gyorstöltési kapacitás
 • 500 kg vontatási kapacitás*
 • 75 kg tetőterhelés*
 • MG Pilot – fejlett vezetőtámogató rendszerek (ADAS)
 • V2L 2500 W-os tápegység külső használatra
  *A specifikációkat a homologizációs adatok alapján fogják megerősíteni.

Ismerd meg az MG5 elektromos modell részleteit itt.

Valamennyi forgalmazott márkánk ajánlatait itt olvashatod.