Az MG EHS Plug-in Hybrid előnyei

Az MG EHS Plug-in Hybrid előnyei

Az MG EHS Plug-in Hybrid előnyei

Az európai lakosság körében nagyon is élénk az elektromos autózás. Jelenleg Európában a legnagyobb az elektromos autók aránya az összes új autó értékesítésén belül. De még nem mindenki áll készen rá. Sok sofőr érdeklődik az elektromos vezetés iránt, de nem biztosak abban, hogy az egyetlen akkumulátortöltéssel elérhető hatótávolság elegendő-e az igényeiknek.

Az elmúlt években különböző tanulmányok kimutatták, hogy az európai autósok többsége szerint az elektromos autók csak akkor válnak érdekessé, ha legalább 500 kilométert tudnak megtenni egyetlen akkumulátortöltéssel. De vajon tényleg szükség van ekkora hatótávolságra? A kérdés, hogy hány kilométert vezetsz valójában naponta? És milyen gyakran teszel meg (nagyon) nagy távolságokat?

Adunk egy képet az európai átlagokról. Az Európai Bizottság adatai szerint az európai autósok naponta átlagosan mindössze 38 kilométert tesznek meg! Ha csak a napi ingázást nézzük, akkor átlagosan mindössze 28,5 kilométert teszünk meg, ami kevesebb mint fél órát vesz igénybe. Ráadásul autónk naponta átlagosan 23 órát parkol. Bőven elég idő az akkumulátor feltöltésére, nem igaz?

Természetesen ezek mind átlagértékek. Minden autósnak megvan a saját utazási szokása, és mindannyian utazunk időnként egy távoli célállomásra. Ezek a számok azonban azt mutatják, hogy sok autós már most átállhat elektromos autóra anélkül, hogy át kellene alakítania utazási szokásait.

Az MG EHS Plug-in Hybrid előnyei

Ha bármilyen okból kifolyólag még nem állsz készen egy 100%-ban elektromos autóra, az MG EHS Plug-in Hybrid tökéletes autó a kezdéshez. Ez a tágas és fényűző családi SUV olyan fejlett hajtásláncot kínál, amely mindkét világból a legjobbat kínálja.

Az EV Mode gomb egyszerű megnyomásával az MG EHS Plug-in Hybrid a WLTP vizsgálati módszer szerint akár 52 kilométeres távolságot is képes tisztán elektromos és így károsanyag-kibocsátásmentes módon megtenni teljesen feltöltött akkumulátorral. Ez több, mint az európaiak által naponta átlagosan megtett 38 kilométer, és jóval több, mint az otthonról a munkahelyre és vissza megtett átlagos távolság. Ez azt jelenti, hogy az EHS Plug-in Hybrid ideális sok európai autós számára, hogy napi útjaikat tisztán elektromos és emissziómentes módon tegyék meg.

Ha hosszabb távot kell megtenned, akkor számíthatsz az 1.5 Turbo benzinmotorra, amelyet az elektromos motor optimálisan támogat. Ennek eredményeként az EHS Plug-in Hybrid lenyűgöző teljesítményt nyújt, dinamikus reakcióval a gázpedálra és nagy nyomatékkal alacsony fordulatszámon. A legsportosabb vezetési módban a benzin- és villanymotor együttes teljesítménye 190 kW (258 LE) és 490 Nm forgatónyomaték. Ez mindössze 6,9 másodperc alatt gyorsítja fel a SUV-t 0-ról 100 km/h-ra. Eközben az MG elektromos hibrid rendszere rendkívül takarékos az üzemanyaggal. A mindössze 1,8 l/100 km-es átlagfogyasztással és a 37 literes üzemanyagtartállyal elméletileg jelentős távolságot lehet megtenni anélkül, hogy újratölteni vagy tankolni kellene.

Az MG EHS Plug-in Hybrid tehát tökéletesen alkalmas a mindennapi emissziómentes ingázásra, anélkül, hogy hosszú utak során bármi miatt is aggódnod kellene. Ez a C-szegmensű PHEV sok szempontból ideális az elektromos autózás megismeréséhez, ha még nem állsz készen egy olyan teljesen elektromos MG-re, mint a ZS EV vagy a Marvel R Electric, az MG5, vagy az MG4. Az MG EHS még egy akár 1500 kg-os utánfutót is képes vontatni!

Szeretnél többet megtudni? Itt bemutatjuk az MG EHS Plug-in Hybrid modellt.