Az MG HS pozitív fogadtatása a sajtóban

Az MG HS pozitív fogadtatása a sajtóban

Az MG HS tele van új ötletekkel és a kategóriában kiemelkedő ár-értékarányt kínál, ezért nem meglepő az MG HS pozitív fogadtatása a sajtóban.

A sportautók gyártásával megalapozott hírnév kötelez, így az MG a családi SUV szegmensben is remekel, mindezt pedig az SUV kategória egyik legelérhetőbb árazásával.

Az új MG HS is a kategória egyik legkedvezőbb árú modellje. Olyan versenytársakkal szemben kínál alternatívát, mint a Ford Kuga, Mazda CX-5, Citroen C5 Aircross, Toyota RAV4, vagy a Nissan X-Trail.

Az MG HS 1,5 literes benzinmotorja (1,5 T-GDi) kellően rugalmas vezetés közben, meglehetősen élénken gyorsítja a modellt, a 0-100 km/h sprinthez 9,9 másodpercre van szüksége.

Az új HS modell hatfokozatú manuális sebességváltóval vagy egy hétfokozatú duplakuplungos automata sebességváltóval rendelhető.

MG HS műszerfal és utastér
MG HS műszerfal és utastér

Az utastér minősége is azonnal érezhető: a kormányt perforált bőr borítja, a kapcsolók kellemes pontossággal működnek, a műszerfalon és az ajtókon pedig puha tapintású műanyag és műbőr rétegek találhatóak. A belső kialakítás tekintetében a HS ötvözi a kényelmet és a minőséget.

A 10,1 hüvelykes infotainment érintőképernyőn áttekinthető a navigáció, és még néhány fizikai gyors gombot is kínál.

Az MG HS modell a mindennapos költségek, a biztonság és megbízhatóság tekintetében kiválóan teljesít.

A HS rendelkezik automatikus vészfékezéssel (AEB), sávtartó asszisztenssel, holttérfigyelővel, automatikus távolsági fényszóró asszisztenssel és még hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszerrel is.

A szabványos biztonsági felszerelések végeláthatatlan listája az adott árszinten ritkaság, és egyben előrevetítette, hogy a HS megszerezze a teljes ötcsillagos Euro NCAP törésteszt minősítést. 

Az MG jól teljesített a 2022-es  What Car? A megbízhatósági felmérésen, a 32 márka közül a kilencedik, közvetlenül a Mazda és a Kia mögött, de megelőzi a Citroënt, a Skodát és a Fordot. Az MG modellekre hét év vagy 150.000 km gyártói garancia vonatkozik, ami kiemelkedő az Európai piacon is.

Összefoglalva az MG HS kiváló ár-érték arányt és magas felszereltséget kínál, emellett előkelő belső teret és az 1,5-ös T-GDi benzinmotor megfelelő teljesítményét nyújtja vásárlóinak.

A nemzetközi sajtóban megjelenő MG HS tesztek pozitívan értékelik a modell kiváló ár-értékarányát. Kíváncsian várjuk a magyar sajtó MG HS teszt cikkeit.