Az MG Marvel R AWD és RWD kivitel különbségei

Az MG Marvel R AWD és RWD kivitel különbségei

A meghajtáson kívül több különbség is van a két változat között, követlezzenek: az MG Marvel R AWD és RWD kivitel különbségei.

Az MG egyértelmű küldetése, hogy az elektromos mobilitást elérhetővé tegye a fiatalos lelkületű és az új elektromos életstílusra kész vezetők számára. Intelligens, praktikus, biztonságos és technológiailag fejlett autókat kínálva különböző szegmensekben, különböző igényekre. Ez vonatkozik az új MG Marvel R Electricre is, amely AWD és RWD változatban is elérhető.


Kezdjük az új MG Marvel R Electric legerősebb változatával, az AWD-vel (összkerékhajtással) szerelt változattal. Ebben az esetben a vásárlók a Tri-Motor hajtásláncot élvezhetik, amelyben nem egy vagy két, hanem három villanymotor található. Ennél a hajtásláncnál két villanymotor a hátsó tengelyre, egy pedig az elsőre kerül. A három motor együttesen 212 kW (288 LE) csúcsteljesítményt és lenyűgöző 665 Nm nyomatékot biztosít.

Az MG Marvel R Electric AWD nagyon vonzó teljesítményt kínál. Ilyen például a 0->100 km/h sprint, mely mindössze 4,9 másodpercet vesz igénybe. Az összkerékhajtásnak is köszönhetően a tágas, luxus életstílusú SUV minden körülmények között optimális tapadást biztosít.

MG Marvel R Electric RWD

A másik változat az MG Marvel R Electric RWD (hátsókerék-hajtású). Az AWD változattól eltérően ebben nincs villanymotor az első tengelyen. A hátsó két villanymotor 132 kW (180 LE) maximális teljesítményt és ugyanilyen vonzó, 410 Nm maximális forgatónyomatékot biztosít. Az RWD változat 7,9 másodperc alatt gyorsul 0->100 km/órára.

Az első motor hiánya több előnnyel is jár. Először is csökkenti az első tengelyre nehezedő súlyt, így az autó jobban reagál a kormánymozdulatokra azok számára, akik a dinamikusabb vezetési viselkedést kedvelik. Másodszor: az RWD változat még praktikusabb, hiszen a motorháztető alatt 150 liter plusz csomagtér, más néven ‘frunk – front trunk’ található.

Az MG Marvel R AWD és RWD kivitel különbségei

Nem meglepő, hogy a motorok számában és a jármű tömegében mutatkozó különbség az MG Marvel R Electric hatótávolságára is hatással van. Mindkét változat 70 kWh-s akkumulátorral rendelkezik, ami az AWD változat esetében 370 km-es, az RWD változat esetében 402 km-es hatótávolságot eredményez. Emellett mindkét változat alapfelszereltségként innovatív V2L-rendszerrel rendelkezik.

Szintén azonos mindkét változatnál a nyilvános töltőponton (AC) történő gyorstöltési lehetőség a 11 kW-os fedélzeti 3-fázisú töltőnek köszönhetően. Az MG Marvel R Electric gyorstöltésre is alkalmas (DC), amellyel az akkumulátor mintegy 40 perc alatt 80%-ra tölthető. Eközben a belső hőszivattyúval ellátott klímaberendezés alacsony hőmérsékleten is lenyűgöző hatékonysági szintet garantál.

Ezenkívül az MG Marvel R Electric modellel vontatható maximális tömeg 750 kg. Az autó tehát alkalmas egy kisebb utánfutó vagy két e-kerékpár vontatására egy speciális kerékpártartón.

A teljesen új, tisztán elektromos hajtású MG Marvel R Electric várhatóan idén ősszel érkezik az európai MG márkakereskedésekbe, és már előrendelhető. A kétféle hajtásváltozat mellett a SUV három felszereltségi szinten, a Comfort, Luxury és a Performance verzióban elérhető.

Szeretnél többet megtudni? Fedezd fel az új MG Marvel R Electricet itt.

Videó méret: 17 MB.