Az MG új mérföldkőhöz érkezett 1 millió autó tengerentúli eladásával

Az MG új mérföldkőhöz érkezett 1 millió autó tengerentúli eladásával

Az MG márka sikeres újraindításáról és az ikonikus brit autómárka 2007-es kínai anyavállalat általi újjáélesztése óta tartó felemelkedéséről szól. A nagy sportmúlttal rendelkező márka azzal nyűgöz le, hogy mindig reagál a fogyasztói igényekre, mer változtatni és mindig fiatalos. Az MG 2007-es visszatérése óta az MG új mérföldkőhöz érkezett 1 millió autó tengerentúli eladásával.

Az 1924-ben Morris Garages néven alapított és a következő években a globális motorsport történetéhez jelentős mértékben hozzájárult MG márka centenáriumának közeledtével az autógyártó hazáján, Kínán kívül is átütő értékesítési eredményeket könyvelhet el.

Pontosabban: a tengerentúli eladások 2007 óta már meghaladták az egymillió MG járművet, ami a teljes MG-értékesítés mintegy felét teszi ki. Eközben erős kutatási és fejlesztési képességeinek és szilárd tengerentúli tevékenységének köszönhetően az MG már a harmadik egymást követő évben is “Tengerentúli értékesítés győztese Kínában – önálló márka kategóriában”. Ez erős bizonyítéka az MG globális térnyerésének és az évek során elért eredményeinek.

Ma az MG termékeket a világ 84 országában forgalmazzák, míg a márka világszerte 6 millió rajongót vonzott a közösségi médiában, és a fiatal fogyasztók világszerte nagyon szeretik.

MG ZS (EV): világszerte elismert

Az 1 millió tengerentúli eladás mérföldkőhöz nagyban hozzájárult az MG ZS modell. Elismert formatervének, magas biztonsági szintjének, megbízható minőségének és versenyképes árképzésének köszönhetően az MG ZS lendületes startot vett. Különösen Európában a teljesen elektromos MG ZS EV-vel. A zéró emissziós SUV már az első értékesítési évben több mint 15 000 vásárlóra talált, amellyel az Egyesült Királyságban, Norvégiában, Svédországban, Hollandiában és Franciaországban ért el első helyezést.

Az MG ZS EV volt továbbá a B-szegmens legelső tisztán elektromos hajtású SUV-ja, amely kiváló biztonsági szintjéért ötcsillagos Euro NCAP minősítést kapott. Az ausztrál ANCAP biztonsági értékelésében is a maximális öt csillagot érte el. Nem sokkal később az MG ZS EV-t a belgiumi Flamand Automobil Szövetség (VAB) 2021-ben az év elektromos családi autójának, a svéd Teknikens Värld vezető autós magazin pedig 2022-ben az év autójának választotta.

2022 májusában az MG ZS Ausztráliában, Chilében és más országokban is az első helyet szerezte meg a SUV szegmensben. Az első negyedévben az MG márka 18 országban, például Ausztráliában, Új-Zélandon, Szaúd-Arábiában és Katarban is a 10 legjobb önálló márka közé került, így a felhasználók a világ minden tájáról megtapasztalhatják az MG kiváló minőségét és vezetési élményét.

MG4 EV
MG4 EV

Az MG új mérföldkőhöz érkezett 1 millió autó tengerentúli eladásával

Máris úton a következő 1 millió autó értékesítése felé

Az MG4 Electric még ebben az évben esedékes bevezetésével az MG zavartalanul folytatja globális növekedését. A teljesen új, teljesen elektromos hajtású ötajtós ferdehátú vonzó formatervével, tágas belső terével és lenyűgöző technológiájával megfelel a globális vásárlók nulla károsanyag-kibocsátású és intelligens mobilitási igényeinek.

Ez egy stratégiai modell a globális piacok számára, amely tovább erősíti az MG tengerentúli termékportfóliójának mátrixát a következő 1 millió tengerentúli eladás felé.

A SAIC Motor kiváló mérnöki K+F csapatára, a világ számos tervezőközpontjának mindenre kiterjedő együttműködésére és globális ellátási láncára támaszkodva az MG minden egyes modelljét ugyanazokkal a globális szabványokkal kezeli. A magas szintű biztonsági tanúsítványokkal és az alapfelszereltség részét képező 7 éves gyártói garanciával kombinálva az MG világszerte nyugalmat nyújt a vásárlóknak.