AZ MG ZS EV elnyerte az év autója 2022 díjat

AZ MG ZS EV elnyerte az év autója 2022 díjat

“Igazán használható, megfizethető árú EV a svéd piacon”: az MG ZS EV elnyerte az év autója 2022 díjat a vezető svéd autós magazin szavazásán.

AZ MG ZS EV elnyerte az év autója 2022 díjat
AZ MG ZS EV elnyerte az év autója 2022 díjat

Az MG ZS EV-t a Teknikens Värld, Svédország vezető autós magazinja az “Év autója 2022” kitüntetésben részesítette. A családi SUV-t “az egyetlen igazán használható, megfizethető árú EV-t a svéd piacon” kifejezéssel méltatták. Korábban az MG ZS EV-t a Flamand Automobil Szövetség (VAB) az “Év családi autója 2021” címet is elnyerte.

A Teknikens Värld Svédország vezető autóipari magazinja. A magazin autótesztjei nagyon alaposak, a modelleket minden fronton alaposan értékelik. A megújult MG ZS EV-vel végzett teszt nagy benyomást tett. A SUV-t a fékezési tesztben nyújtott teljesítményéért, valamint a hatótávolság és a töltési sebesség terén a közelmúltban elért fejlesztésekért dicsérik.

“Az MG ZS EV nagy lendülettel vette be a svéd piacot azzal, hogy az volt, amit mindenki kért: egy elektromos autó, amelyet valóban meg lehet engedni magunknak. A nemrégiben frissített MG ZS EV nagyobb hatótávolsággal és rövidebb töltési idővel, de még mindig megfizethető áron továbbra is okos választás lesz a svéd elektromos autósok számára” – olvasható a Teknikens Världben.

Egy újabb MG a listán

A tíz kiválasztott modell között, amelyek a Teknikens Värld “Az év autója 2022” választásán a győzelemért versengtek, egy másik MG modell is megtalálható. Az első helyen végzett MG ZS EV mellett az MG Marvel R Electric a lista 8. helyén szerepel. A magazin szerint a Marvel R Electric bizonyítja, hogy nemcsak megfizethető árával versenyképes, hanem a prémium kategóriában is felveszi a versenyt. A végső ítéletben az MG Marvel R Electricet magas minőségéért, bőséges felszereltségéért és magas szintű kényelméért dicsérik.

“Nagyon örülünk, hogy elnyertük ezt a díjat. Az, hogy egy új autómárka nyeri ezt a díjat, azt mutatja, hogy a kemény verseny ellenére kiemelkedően jó termékeket kínálunk. 2022 egy fantasztikus év lesz, és az új modellek bevezetésével az MG azt ígéri, hogy Svédország egyik vezető elektromos autómárkája lesz” – mondta Tomas Ernberg a Hedin MG Sweden-től.

Jelentős a kereslet a díjnyertes modell iránt

MG ZS EV
MG ZS EV

Az elektromos SUV 2019 októberében történt bevezetésével a márka azonnal felkavarta az EV-piacot. Ez volt volt az első 100%-ban elektromos SUV, amely valóban megfizethető a nagyközönség számára, miközben minden igényt kielégít a funkcionalitás, a biztonság, a felszereltség és a teljesítmény tekintetében.

Nem véletlen, hogy az MG ZS EV már az értékesítés első évében több mint 15 000 vásárlót vonzott, amivel a modell Hollandiában, az Egyesült Királyságban, Norvégiában és Franciaországban is az első helyeken végzett. Ráadásul az MG ZS EV volt az első 100%-ban elektromos B-szegmensbeli SUV, amely ötcsillagos Euro NCAP biztonsági minősítést kapott. Mint szegmensének sztárja, a modell a Flamand Automobil Szövetség (VAB) “Az év családi autója 2021” címet is elnyerte az “Elektromos” kategóriában.

Ugyanilyen különleges volt az MG ZS EV svédországi értékesítésének lendületes indulása. Az MG stockholmi bemutató rendezvényén az emberek szó szerint kint várakoztak az esőben, hogy testközelből láthassák a modelleket. Miután 2021 áprilisának végén megkezdődött az értékesítés, az MG ZS EV gyorsan az egyik legkelendőbb elektromos autóvá vált Svédországban, az év végéig több mint 5000 megrendeléssel.