Az MG5 az európai sajtóban

Az MG5 az európai sajtóban

Az új MG5 Electric modellel az MG márka nem csupán legújabb modelljét mutatta be a kínálatban, hanem a világ első tisztán elektromos hajtású kombiját is. Jól szerepel az MG5 az európai sajtóban.

Az MG5 Electric máris nagy érdeklődést váltott ki az európai autóvásárlók körében. Az autós szaksajtó is kíváncsian várta a modell érkezését.

Caradisiac (FR)

“Kényelmes, tágas és biztonságos – az MG5 Electric egy nagyon becsületes autó. Legfőbb erénye azonban az ár-érték arány. Körülbelül ugyanannyiba kerül, mint egy Renault Zoe szinte azonos motorteljesítmény és hatótáv mellett. Az MG5 Electric azonban számos olyan családi előnyt kínál, amit a kis Renault közel sem tud nyújtani.”

Automobile Propre (FR)

“Az MG5 Electric egyik legnagyobb meglepetése a szerény energiafogyasztása. Tesztünk során mindössze 16,8 kWh/100 km-es átlagot értünk el. Ezzel körülbelül 350 km-t lehet megtenni anélkül, hogy újra kellene tölteni. Visszafogott vezetési stílussal akár 380 km-t is elérhetünk. Összességében ez a kombi nagyon jó teljesítmény-fogyasztás arányt kínál.”

Turbo (FR)

“Az MG5 Electric megfelel egy pragmatikus családi autó minden követelményének. Megfizethető, jól felszerelt, kényelmes és elegendő hatótávolságot kínál a sokoldalú használathoz. Ez az egyetlen teljesen elektromos kombi a piacon, és élő bizonyítéka a kínai gyártó jelentős fejlődésének.”

Stern (DE)

“Az MG Marvel R Electric SUV-hoz hasonlóan az MG5 Electric is szokatlanul könnyű egy elektromos autóhoz képest. A maga 1562 kg-jával mindössze 200 kg-mal nyom többet, mint sok hasonló, belsőégésű motorral szerelt modell. Mindeközben a zajszint kellemesen alacsony, a futómű pedig kifejezetten kényelmes.”

Motorzeitung (DE)

“Az MG5 Electric belsejét nem jellemzi semmiféle lemaradás. A felhasznált anyagok jobbak, mint amit a legtöbb modell ebben az árkategóriában nyújtani tud. Emellett az infotainment-rendszer jól strukturált és kifinomult érintőképernyője is jól fogadja a vásárlót.”

Elektroautomobil (DE)

“Elege van az egyre növekvő számú (elektromos) SUV-okból? Akkor az új MG5 Electric talán az Ön számára is megfelelő lehet. A kínaiak először mutatják be, hogyan lehet megfizethető, teljesen elektromos kombit építeni. Méghozzá olyat, amely azonnal lenyűgözően kényelmesnek tűnik.”

IlSole24Ore (IT)

“Az MG5 Electric mindent kínál, amit egy C-szegmensbeli kombitól elvárhatunk a használhatóság és a funkcionalitás tekintetében: tágas belső tér, amelyben kényelmesen elfér az egész család, 27 tárolórekesszel, amelyek az utastérben vannak elosztva. Ugyanakkor rendkívül kényelmes és funkcionális a legalább 479 literes, nagyvonalú csomagtérrel.”

Az MG5 az európai sajtóban – további sajtóvisszhang

Formulapassion (IT)

“Az új MG5 Electric tökéletes válasz az egész család számára készült, tisztán elektromos meghajtású és a nagyközönség számára is elérhető autók iránti növekvő keresletre. Egy modern autó nagyon fejlett biztonsági funkciókkal és ultragyors töltési lehetőséggel.”

FDM (DK)

“A hely a hátsó ülésen rendben van. A legtöbb esetben az MG5 Electric elég széles ahhoz is, hogy például három gyermek két autósülésben és egy ülésmagasítóban üljön hátul. Emellett a csomagtér elég tágasnak tűnik ahhoz, hogy egy babakocsi is gond nélkül elférjen benne. Gyakorlati szempontból tehát egyértelműen egy olyan autó, amely azt teszi, amit tennie kell”.

Bil Magasinet (DK)

“Egészen a közelmúltig, ha valaki egy teljesen elektromos hajtáslánccal rendelkező kombit keresett, nem sok választási lehetőség volt. Valójában csak a Porsche Taycan Sport Turismo állt rendelkezésedre, borsos árcédulával. Most azonban az MG előállt egy SOKKAL olcsóbb alternatívával: az új MG5 Electric, és az első benyomások lenyűgözőek!”

Autovisie (NL)

“Mint sok minden másra, a futóműre sem lehet panasz. Egyértelműen látszik, hogy az MG szerződtetett néhány nagy szakértelemmel rendelkező alkalmazottat, hogy finomhangolják az MG5 Electric futóművét és kezelhetőségét.”

Motorblock (AT)

“Ami a felszereltséget illeti, az MG szokás szerint a KISS-elvhez – ‘keep it simple, stupid’ – tartja magát. Az elektromos kombi négy színben, két felszereltségi szinten és két akkumulátoros változatban kapható. Még a legolcsóbb változat is igen bővített alapfelszereltséget kínál. Ráadásul az ára is több mint elfogadható egy 4,6 méteres elektromos kombihoz képest”.

Autofilou (AT)

“A piacon első elektromos kombiként az MG5 Electric rendelkezik mindennel, ami ahhoz kell, hogy hatalmas siker legyen, különösen az ára és a jelenlegi üzemanyagárak miatt. Ráadásul az MG hét év garanciát kínál, a legfontosabb tulajdonság pedig minden soron jelen van: a helykínálat!”

Auto Bild (AT)

“A rengeteg villanyautós hír ellenére egy kategória eddig észrevétlen maradt: a kombik. Az MG változtat ezen! A szegmens népszerűsége ellenére eddig senki sem adott ki elektromos változatot. Tökéletes piaci rés tehát az MG számára, hogy belépjen, és páratlan sikert érjen el, mielőtt a nagyok, például az Opel és a Peugeot belépnének a versenybe.”

Autonieuws (BE)

“Az MG5 Electric műszerfala egy német felső kategóriás autóban sem tűnne ki a helyéről, és úgy tűnik, hogy az Audi legújabb alkotásai ihlették…. A digitális műszeregység jól leolvasható, a központi képernyő pedig áttekinthetően strukturált.”

AutoGids (BE)

“Az MG5 Electric nem korlátozza kvalitásait a vonzó árra: magas színvonalú felépítéssel és jó felszereltséggel is rendelkezik. Emellett elegendő helyet kínál egy család számára, és az autó kellemesen és kényelmesen vezethető. Egyszóval egy általánosságban sikeres kombi, és egy egyedi ajánlat, amely azok számára is érdekes, akik nem SUV-t szeretnének.”

Teknikens Varld (SE)

“Az MG5 Electricben megvan a potenciál, hogy azzá váljon, ami a Tesla Model 3 nem tudott teljesen megfelelni: egy mindenki számára elérhető árú elektromos autóvá. Valami, amit az MG tavaly az MG ZS EV-vel szintén elért. Olyannyira, hogy a márkakereskedések előtt szó szerint kígyóztak a sorok.”

Elbilen (SE)

“Az MG5 Electric esetében egy masszív autót kapunk, amely jól megépített és jól átgondoltnak tűnik. Olyan érzés is, mintha az MG átvette volna az előző generációs MG ZS EV álláspontjait, és a minőség tekintetében tett volna egy lépést előre. Ez egy remek autó a pénzéért, de inkább az eszeddel veszed meg, mint a szórakozásért.”

Autofácil (ES)

“Az MG5 Electric célja, hogy elcsábítsa a praktikus elektromos autót kereső autósokat. A márka ezt gyönyörű formatervvel, figyelemre méltó technológiával és nagyon érdekes ár-érték aránnyal teszi. Ráadásul a modell a kombi karosszériájának és tágas belső terének köszönhetően kiemelkedik a piacon lévő összes többi alternatíva közül.”

Elbil24 (NO)

“Az MG5 Electric volánja mögött feltűnő, hogy mennyire könnyű minden. A legtöbb dolog intuitív és könnyen érthető. Ugyanez vonatkozik a vezetésre is. Nem kell jelentős ismeretekkel rendelkeznie az elektromos autókról ahhoz, hogy megértse, mit kell tennie. Ez is csak egy kellemes és nagyon könnyen vezethető autó. Ráadásul a pilótafülke rendezett és intuitív, logikusan felépített és jó kilátást biztosít.”

Bil Norge (NO)

“Az autóvásárlók számára fontos tényező, hogy az MG5 Electric akár 500 kg-os utánfutót is vontathat, és 75 kg-ot vihet a tetőn… Emellett a 11 kW-os háromfázisú váltakozó áramú töltőnek és az egyenáramú gyorstöltési lehetőségnek köszönhetően az akkumulátor nagyon gyorsan, akár 87 kW-ig is feltölthető.”

Az MG5 az európai sajtóban jól szerepel, ismerd meg a részleteket

Szeretnél többet megtudni az új MG5 Electricről? Itt összegyűjtöttük a legfontosabb paramétereket.

MG elektromos modellcsalád bemutató videó – 17 MB