Az MG5 Electric előnyei

Az MG5 Electric előnyei

Az MG negyedik modellje hamarosan kapható lesz a magyarországi MG márkakereskedésekben: következzenek az MG5 Electric előnyei előnyei.

És ez egy különleges modell: az új MG5 Electric a világ legelső, teljesen elektromos hajtású kombija! Egyedülálló autó, amely mindent kínál, amit egy praktikus családi autótól elvárhatsz a kategóriájában. Íme öt ok, amiért az MG5 Electric élvezetesebbé teszi az életet.

Az MG5 Electric előnyei

 1. Tágas és praktikus
  A világ első tisztán elektromos hajtású kombiként az új MG5 Electric egyedülálló pozíciót foglal el az európai autópiacon. Ez egy telivér C-szegmensbeli kombi, pontosan az a fajta autó, amelyet Európában annyira szeretnek. Elég csak megnézni az utakon közlekedő összes autót.

A modell 4,60 méter hosszú, 1,82 méter széles és 1,54 méter magas. Ez azt jelenti, hogy az MG5 Electric nem túl nagy, így egyre zsúfoltabb városainkban nem nehéz vele parkolni. Belül bőséges helyet kínál az egész család számára, mind fejtérben, mind a lábtérben.

Ugyanakkor az MG5 Electric rengeteg praktikumot kínál. Ha kinyitod a csomagtérajtót, 479 liternyi rakodótér áll rendelkezésedre, viszonylag alacsony peremmel (praktikus a kutyának!) és állítható magasságú rakodópadlóval. Ha leveszed a görgős fedelet, és a hátsó ülés háttámláját két részre (60/40) hajtod le, még 1367 liternyi csomagot is magaddal vihetsz. Ahogy egy praktikus családi kombihoz illik, a belső térben 27 további tárolórekesz is található.

 1. Megnyugtató hatótávolság és gyors töltés
  A bőséges csomagtér mellett az MG5 Electric kényelmes és stresszmentes vezetési élményt is kínál. A kombi kétféle akkumulátor-változata – Standard Range és Long Range – közül választhatsz 320, illetve 400 kilométeres hatótávolsággal (WLTP). Az MG így két olyan változatot kínál, amelyek megfelelnek az Európában széleskörűen eltérő célcsoport igényeinek és követelményeinek.

Ha útközben mégis tölteni szükséges, hogy elérd célod, vagy ha bármilyen okból gyorsan szeretnéd folytatni az utad, az MG5 Electric rövid töltési időt is kínál. Mindkét akkumulátor-változat alapfelszereltségként 3 fázisú fedélzeti töltővel van felszerelve, amely akár 11 kW-os töltésre is alkalmas nyilvános töltőponton (AC). Minden változat alkalmas továbbá 87 kW-ig terjedő gyorstöltésre (DC), amellyel az akkumulátor 5-80%-ról kb. 40 perc alatt tölthető fel.

 1. Megnyerő teljesítmény
  Az elektromos meghajtás nem csak a környezet számára kedvezőbb, mivel vezetés közben nem keletkezik károsanyag-kibocsátás. Barátságos a pénztárcád számára is, mivel a hagyományos üzemanyaghoz képest alacsonyabbak az áramköltségek. És nagyon kényelmes vezetni a suttogóan csendes villanymotor miatt.

Egy EV-t vezetni is nagyon kellemes. Ez azért van, mert egy villanymotor álló helyzetből azonnal nagy nyomatékot ad le, és késedelem nélkül reagál a gázadásra. A közlekedési lámpáról való gyorsítás mindig élmény egy elektromos autóval. Ez az MG5 Electricre is igaz, különösen akkor, ha a középkonzolon található gomb segítségével aktiválod a Sport üzemmódot. Ebben a vezetési módban a villanymotor még közvetlenebbül reagál.

A Standard szériában a villanymotor 130 kW (177 LE) csúcsteljesítményt és 280 Nm nyomatékot kínál. A Long Range változatban az elektromos motor 115 kW (156 LE) teljesítményt és 280 Nm nyomatékot kínál. Mindkét változat mindössze 8,3 másodperc alatt gyorsul 0-100 km/h-ról, ami a gyakorlatban sokkal gyorsabbnak tűnik. Mindkét változat végsebessége is 185 km/óra, ami ebben a kategóriában egy EV-től figyelemre méltóan magas.

 1. Modern infotainment, beleértve az okostelefonos alkalmazást is
  Az MG5 Electric modellel a vezetés teljes élménye az alapfelszereltség részét képező MG iSMART Lite infotainment rendszernek köszönhetően a legmodernebb funkciókra is kiterjed. Ez az újonnan kifejlesztett rendszer könnyen kezelhető a 10,25″-os érintőképernyőn keresztül. A karcsú és szépen kidolgozott kijelzőt könnyű átlátni, és gyorsan reagál az ujjmozdulatokra. Az MG iSMART Lite mindenféle olyan funkciót kínál, amely 2022-ben nem hiányozhat egy modern autóból. Tartalmaz navigációt, Apple CarPlay-t, Android Auto-t, Bluetooth-t, négy USB-portot és DAB+ digitális rádiót.

Az MG iSMART egy okostelefonos alkalmazással is összekapcsolható. Ennek segítségével például ellenőrizheted az akkumulátor töltöttségi állapotát, ütemezhetsz egy töltést vagy ellenőrizheted, hogy hol parkol az autó. Akár otthonról is bekapcsolhatod az autó légkondicionálóját vagy fűtését. Amellett, hogy azonnal kényelmesen érezheted magad az autóban, amikor beszállsz, ez a funkció a hatótávolságot is maximalizálhatja. Ha ezt a funkciót az alkalmazással engedélyezi, amikor az autó töltőállomáshoz van csatlakoztatva, az nem befolyásolja a hatótávolságot. A fűtés vagy hűtés nyilvánvalóan energiába kerül, ami egyébként a hatótávolság rovására menne.

 1. Alkalmas nyaralóautónak
  Az MG5 Electric egyik fő jellemzője, hogy nem csak úgy néz ki, mint egy praktikus családi kombi. Arra készült, hogy a mindennapokban és akár a nyaralás során is így lehessen használni. A bőséges raktér mellett az MG5 Electric 500 kg maximális vontatási képességet is kínál. Az MG5 alkalmas egy kis utánfutónak vagy két e-bike kerékpártartójának szállítására. Az MG5 Electric tető-teherbírása 75 kg, így egy nagy tetőboxot is felszerelhetsz, ha extra csomagokat szeretnél magaddal vinni a nyaralásra.

Végezetül az MG5 Electric alapfelszereltségként kínálja a Vehicle-to-Load rendszert (V2L). Ez lehetővé teszi, hogy az akkumulátor energiát szolgáltasson egy külső elektromos eszköznek. Úgy működik, mint egy három aljzattal rendelkező hosszabbító, amelyet egyszerűen csak be kell dugni az autó töltőaljzatába. Ezután mindenféle elektromos eszközt táplálhatsz az MG5 Electric modellről. Ilyen például a légpumpa, a vízforraló, a hűtődoboz, az e-bike, a laptop, az elektromos robogó és így tovább. Milyen nagyszerű ez, ha nyaralni mész, és nincs azonnal elérhető konnektor? Ez egy újabb példa arra, hogy az új MG5 Electric kellemesebbé teszi az életet.

Az MG5 Electric előnyei – további részletek

Szeretnél többet megtudni az új MG5 Electricről? Itt összegyűjtöttük a legfontosabb adatokat.