Év Zöldautója 2023 győztes az MG ZS EV és az MG EHS

Év Zöldautója 2023 győztes az MG ZS EV és az MG EHS

Elnyerte a szakmai zsűri elismerését: Év Zöldautója 2023 győztes az MG ZS EV és az MG EHS. Az MG ZS EV az elektromos városi autók kategóriában, az MG EHS pedig a hibrid városi autók kategóriában győzött.

MG ZS EV és MG EHS ÉV Zöldautója 2023 győztesek
MG ZS EV és MG EHS Év Zöldautója 2023 győztesek

Az ünnepélyes díjátadót március 17-én a Magyarok a Világ Járműgyártásában kiállítás helyszínén tartják a szervezők (AMTS, G pavilon, 12 óra).
További részletek: http://www.evmagyarautoja.hu/

Hét kategóriában nevezhették az importőrök és az autógyártók az plug-in hibrid és teljesen elektromos autóikat. A hibrideknél előírás, hogy kevesebb mint 50 gramm/kilométer lehet a szén-dioxid-kibocsátásuk. Két díjat kapott a magyar piacra 2022-ben érkezett MG márka, az MG ZS EV az elektromos városi autók, az MG EHS pedig a hibrid városi autók mezőnyében győzött.

A versenyről
Minden évben nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri (tagjai: Biró Csongor, Csordás Gábor, Gulyás Péter, Katona Mátyás, Miklós-Illés Kálmán) dönti el, hogy több kategóriában melyik lesz a magyar autópiacon a „legmagyarabb”, a „legjobb” és a „legzöldebb” autó. Idén a közönségdíjjal és a zsűri különdíjával együtt tizenhét díjat kaptak a hazai forgalmazók és gyártók. Az egyedi porcelán alkotások Frick-Törzsök Rebeka pécsi formatervező munkáját dicsérik.
A szervezők és a zsűri ezúton köszönik Katona Mátyás négyévnyi fáradhatatlan, valamint önzetlen munkáját, amellyel hozzájárult a zsűrizés tisztaságának és objektivitásának megőrzéséhez és élen járt az Év Magyar Autója díj népszerűsítésében. Az Év Magyar Autója díj soron következő, 2024-es idényében új zsűritag kezdi meg a tevékenységét: Katona Mátyás helyét László Ferenc, a HVG autós- és tech szakújságírója veszi át.

Forrás: evmagyarautoja.hu