MG Cyberster magyarországi premier

MG Cyberster magyarországi premier

Magasra tette a mércét az MG a vadonatúj Cyberster modellel, amelynek premierjén az országban az elsők között ülhettünk be ebbe a fantasztikus, teljesen elektromos roadsterbe. Az MG finoman jelzi ezzel a modellel, hogy Európában új időszámítás kezdődik.😎

MG Cyberster sajtótájékoztató

Az MG stílusosan indítja centenáriumának ünneplését

Avagy: az MG Cyberster 10 000 mérföldes kalandja

  • Az MG forradalmian új, teljesen elektromos meghajtású roadstere 10 000 mérföldes útvonalat tesz meg Londontól Sanghajig a gyártó 2024-es centenáriumi évfordulója alkalmából.
  • Az MG Cybersterrel a brit egypetéjű ikerpár, Ross és Hugo Turner autózza körbe a világot.
  • A kontinenseken átívelő expedíció Nagy-Britanniából indul, majd Európa országain átautózva a Közel-Keleten át folytatja útját Ázsiába.
  • Az MG Cyberster 2 napos magyarországi látogatása alatt 2 MG márkakereskedést és számos hazai nevezetességet jár be.

Az MG Cyberster méltó tisztelgés a márkaörökség előtt

A kétüléses Cyberster az MG várva várt visszatérését jelenti a sportkocsik gyártásába. A Cyberster ötvözi a márka hagyományait a markáns, korszerű formatervezéssel és a kifinomult elektromos hajtáslánccal. A Cyberster kivételes stílusa – amelyet Carl Gotham, a SAIC Design Advanced formatervezési igazgatója és tervezőcsapata alkotott a londoni Marylebone-ban található MG dizájnstúdióban – az MG örökségéből merít ihletet. Ez nyilvánul meg a jellegzetes hosszú motorháztető, az alacsony orr és az íves felületek jellegzetes formatervezési elemeiben. A Cyberster néhány feltűnő újdonsággal érkezik, köztük a felfelé nyíló pillangóajtókkal és a Kammback hátsó kialakítással.

Az autó nagy teljesítményű, tisztán elektromos hajtásláncával, valamint intelligens vezetéstámogató technológiák széles skáláját felvonultató, modern utastérrel aktualizálja a márkaörökséget. A Cyberster tisztán elektromos hatótávolsága több mint 580 km, és 3,2 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-s sebességre. A karosszériát az aerodinamikai teljesítmény fokozására tervezték, a klasszikus formájú MG hűtőrács pedig légcsatornaként is szolgál, hogy biztosítsa a levegő áramlását az autó alváza felett.

Az MG stílusosan indítja a vállalat százéves fennállásának megünneplését

Az MG forradalmi, teljesen elektromos sportautójának, a Cybersternek egy előszériás modellje útnak indult egy egyedülálló hét hónapos útra Londontól Sanghajig. A roadstert a brit egypetéjű ikerpár, Ross és Hugo Turner vezeti a kaland során. A testvérpár a kétüléses kabrióval – a Selyemutat a 21. század számára újragondolva – több mint 10 000 mérföldet tesz meg kontinenseken át, hogy az MG 2024-es centenáriumát ünnepelje.

A devoni születésű testvérek korábbi expedíciói között szerepel az Atlanti-óceánon való evezés és a grönlandi jégsapka átszelése, miközben olyan technológiákat teszteltek, amely segítenek a klímaváltozás elleni küzdelemben. Most pedig az MG nemrég bemutatott, teljesen elektromos Cybersterével vágtak neki a hatalmas távot felölelő, izgalmas utazásnak. A világ első elektromos roadsterének gigantikus hosszúságú tesztvezetésére a testvérpár szeptember 12-én indult el a londoni Westminster-hídról. Bejárták az Egyesült Királyságot – természetesen az MG oxfordi szülőházát is meglátogatták – mielőtt a La Manche-csatornán keresztül elhagyták a szigetországot. Az út európai szakasza során Franciaországon, Belgiumon, Hollandián, Németországon, a Csehországon és Szlovákián keresztül érkezett meg hazánkba.

Magyarországi tartózkodása alatt az 544 lóerős sportkocsi pénteken a főváros környéki nevezetességeket látogatja meg, majd szombaton, mielőtt Ausztria felé venné az irányt tiszteletét teszi a Balatonnál is. Az MG Cybertserrel és a Turner-ikrekkel a weboldalon köézzétett helyszínen lehet találkozni, a hosszabb közönségtalálkozóra szombaton 13.00-tól az MG Csorna márkakereskedésben kerül sor.

A túra európai része Ausztrián, Spanyolországon és Olaszországon keresztül folytatódik. Az újévben a Turner-ikrek a Közel-Keleten folytatják útjukat, hogy Jordánián, Szaúd-Arábián, Kataron, az Egyesült Arab Emírségeken, Ománon, Indián, Thaiföldön, Malajzián, Szingapúron, Indonézián, Vietnamon és a Fülöp-szigeteken keresztül Sanghajba utazzanak.

A világ első kereskedelmi forgalomban kapható, elektromos roadstere első pillantásra talán nem tűnik tökéletes választásnak egy 10 000 mérföldes utazáshoz. A „hivatásos kalandoroknak” is nevezhető testvérpár számára ez azonban egy újabb kihívást jelent, mivel személyes küldetésüknek tekintik, hogy segítsenek az embereknek új technológiák és céltudatos expedíciók révén megismerni a világunkat. Az MG Cyberster világjáró túrája lehetővé teszi az MG rajongók számára, hogy megismerjék a környezetbarát Cyberster élvonalbeli belső és külső formavilágát, valamint a kétmotoros spotautó műszaki képességeit.

Szabó Csaba, az MG Motor Hungary márkaigazgatója elmondta: “Nagyon örülünk, hogy a Cyberster centenáriumi útjának állomásai között hazánk is szerepel. Ez az egyedülálló autó méltón képviseli az ikonikus brit márkát és demonstrálja az elkötelezettségét a jövő elektrifikációja iránt. Izgatottan várjuk, hogy az MG vásárlóit világszerte megismertessük a nagyteljesítményű MG-k új generációjával“.

A cikk forrása: MG Motor Hungary. A képek forrása: MG Tóth Autó.