MG Marvel R 11 kW fedélzeti töltővel

MG Marvel R 11 kW fedélzeti töltővel

Az MG Marvel R 11 kW fedélzeti töltővel extra gyors töltést tesz lehetővé, így rövidebb lesz a mindennapos töltések időtartama.

Az elektromos autó akkumulátorának feltöltéséhez szükséges idő több tényezőtől függ. Az egyik ilyen tényező az autó fedélzeti töltője. Az új MG Marvel R Electric és az MG5 Electric egyaránt szériafelszereltségként 11 kW-os fedélzeti töltővel rendelkezik az extra gyors töltés érdekében.

Kezdjük azokkal a dolgokkal, amelyek befolyásolják az EV akkumulátor töltési sebességét. Mert ennek ismeretében választhatod ki a megfelelő töltőpontokat. Ezektől a tényezőktől függ, hogy mennyi idő alatt töltődik fel az akkumulátor:

1) A töltőpont által leadható maximális teljesítmény (kW-ban).
2) Attól, hogy a töltőpont váltóárammal (AC) vagy egyenárammal (DC) működik-e.
3) Az autó fedélzeti töltője, amely meghatározza az akkumulátor váltakozó áramú töltésére használható maximális teljesítményt (kW-ban).
4) Az akkumulátor kapacitása kWh-ban kifejezve.

Mindig a “leggyengébb láncszem” határozza meg, hogy végül kW/percben kifejezve milyen gyorsan töltődik az akkumulátor. Az, hogy végül mennyi időbe telik, amíg az akkumulátort egy bizonyos százalékra feltöltik, nyilvánvalóan az akkumulátor kapacitásától függ. Az olyan tényezők, mint a környezeti hőmérséklet és az akkumulátor állapota szintén befolyásolják a tényleges töltési időt.

Egyelőre hagyjuk egy kicsit az egyenáramú gyorstöltést, és nézzük meg az MG Marvel R Electric és az MG5 Electric fedélzeti töltőjét a váltóáramú töltéshez. Tehát a 3. szám a fenti tényezők közül, amelyek meghatározzák a töltési sebességet. Az AC szinte minden töltőpontra vonatkozik otthon, a munkahelyen, az utcán a lakótelepen, a parkolókban és így tovább.

Új generációs elektromos járművek

Az MG Marvel R Electric és az MG5 Electric két új generációs elektromos jármű, amelyek a legmodernebb technológiával rendelkeznek az akkumulátorok kapacitása és a töltési kapacitás tekintetében. Mindkettő alapfelszereltségként 11 kW-os fedélzeti töltővel van felszerelve váltakozó áramra. Ez azt jelenti, hogy az akkumulátort maximum 11 kW-os teljesítménnyel lehet tölteni, a töltőpont töltési kapacitását nem számítva.

Ha például otthon vagy a munkahelyeden 7 kW-os váltakozó áramú töltőponttal tudsz tölteni, az MG Marvel R Electric és az MG5 Electric akkumulátora ennél nagyobb kapacitással itt nem lesz tölthető. A töltőpont által nyújtott maximális teljesítmény, ebben az esetben a leggyengébb láncszem. Összehasonlításképpen: az MG ZS EV, az MG első tisztán elektromos modellje Európában 6,6 kW-os fedélzeti töltővel rendelkezik. Ebben az esetben a 6,6 kW-os fedélzeti töltő a leggyengébb láncszem.

Nyilvános váltakozó áramú töltés

Az európai nyilvános váltakozó áramú töltők több mint 60%-a 11-22 kW-os hálózati csatlakozással rendelkezik. Az új Marvel R Electric és MG5 Electric modellel a legtöbbet hozhatja ki ezekből a töltőpontokból. A töltési sebesség majdnem kétszer gyorsabb, mint az MG ZS EV-vel lehetséges. Ez nem az MG ZS EV modell hátránya, mivel az MG Marvel R Electric akkumulátora is lényegesen nagyobb. A kapacitás 70 kWh, szemben az MG ZS EV 44,5 kWh-jával. A töltés 0-ról 100%-ra nagyjából 6-7 órát vesz igénybe mindkét modell esetében.

Az, hogy hány kilométert lehet teljes akkumulátorral megtenni, modellenként változik. Az egész arról szól, hogy a lehető legtöbb energiát pumpáljuk az akkumulátorba egy bizonyos időn belül, hogy a lehető legnagyobb hatótávolságot érjük el. És ezáltal még kellemesebbé tegye a mindennapokat egy EV-vel.

Az igényeidhez igazítva

Az MG modellek egyre inkább az európai autósok igényeihez és kívánságaihoz, de az európai infrastruktúrához is igazodnak. Az új MG Marvel R Electric és MG Electric modellekkel a legtöbbet hozhatja ki az Európában elérhető nyilvános váltóáramú töltőpontokból. Különösen akkor, ha például 1-2 órán keresztül töltöd az EV akkumulátorát, miközben a városközpontban vásárolsz vagy a heti bevásárlást intézed, maximálisan kihasználhatod az MG 11 kW-os fedélzeti töltőjének előnyeit. Tartsd ezt szem előtt, amikor a közelben szabad töltőpontot keresel.

Ismerd meg a Marvel R modellt részletesen itt.