MG MARVEL R első csomagtér

MG MARVEL R első csomagtér

MG MARVEL R első csomagtér a motorháztető alatt: a ‘frunk’, amely az angol “csomagtartó” és az “elülső” szavak összevonásából jött létre.

Mostanában egyre gyakrabban hallani, hogy az elektromos autózás világában ezt az új kifejezést: ‘frunk’. Sok elektromos autó rendelkezik vele, köztük az új MG Marvel R Electric is. De mi is az, és mi van benne?

A motorháztető alatt egy elektromos autó nagyban különbözik egy hagyományos belsőégésű motorral szerelt autótól. Egy elektromos autó hajtásrendszere kevesebb (forgó) alkatrészt tartalmaz, sokkal kevésbé bonyolult, és az elektromos motor kisebb, mint egy hasonló teljesítményű belső égésű motor.

Ez több lehetőséget kínál az elektromos autók tervezőinek. Például sokkal könnyebb egy hátsókerék-hajtású autót fejleszteni. Az elektromos motor kompakt módon a csomagtér padlója alá szerelhető. Szükségtelen a sebességváltó és a hajtótengely. Az elektromotor csak a kerekekhez és az akkumulátorhoz csatlakozik, hogy energiával lássa el.

MG MARVEL R első csomagtér

Ha ezt a konfigurációt választjuk egy hagyományos kialakítású elektromos autóhoz, akkor hirtelen extra hely keletkezik a motorháztető alatt, mert nincs alatta motor. Az új MG Marvel R Electric 2WD változatánál pontosan ez a helyzet. A maximális praktikum érdekében ezt a motorháztető alatti teret extra csomagtérként használják. Vagy más néven “első csomagtartó”. Igen, valóban: a motorháztető alatti csomagteret frunknak hívják, amely az angol “csomagtartó” és az “elülső” szavak összevonásából jött létre.