MG ZS EV a megengedhető elektromos SUV

MG ZS EV a megengedhető elektromos SUV

Gazdag felszereltségével, okos funkcióival és kedvező áraival az MG ZS EV a megengedhető elektromos SUV kínálat egyik kiemelkedő modellje.

MG ZS EV a megengedhető elektromos B-SUV
MG ZS EV a megengedhető elektromos B-SUV

MG ZS EV: Az első igazán megfizethető elektromos B-szegmensű SUV

A funkciógazdag MG ZS EV az első igazán megfizethető, új, elektromos családi SUV, amely nem tesz engedményeket a stílus, a kényelem és a helykínálat terén.


A 100%-ban elektromos B-szegmensbeli SUV, amely az Egyesült Királyságban, Norvégiában, Izlandon, Hollandiában, Dániában, Belgiumban, Luxemburgban, Franciaországban és Ausztriában már kapható, és hamarosan Németország, Svédország, Olaszország, Spanyolország, Portugália és Magyarország is követi, öt színben és két modellben kapható: Comfort és Luxury.
Matt Lei, az MG Motor Europe vezérigazgatója: “Nagy örömünkre szolgál, hogy számos olyan országgal bővült az európai értékesítési hálózat, ahol az MG sikeresen megkezdte a csúcstechnológiás MG ZS EV értékesítését. Egyre nagyobb keresletet tapasztalunk az elektromos járművek és a plug-in hibridek iránt. Az autósok készen állnak arra, hogy elfogadják a mobilitásban bekövetkező változásokat, így igazán lelkesek az új, 100%-ban elektromos B-szegmensbeli SUV-unkért.”

Okos és fenntartható

Az új MG ZS EV egyesíti az MG kortárs formatervét a legmodernebb EV-technológiával azon autóvezetők számára, akik okosabban és mindenekelőtt fenntarthatóbban szeretnének közlekedni. A ZS EV-t egy erős, 143 lóerős (105 kW) PMS elektromotor hajtja, amely a 44,5 kWh-s lítium-ion-akkumulátorral kombinálva 263 km-es hatótávolságot eredményez (WLTP). A kombináció 353 Nm maximális forgatónyomatékot eredményez, amely 3,1 másodperc alatt teszi lehetővé a gyorsulást 0-50 km/h sebességre (és 8,1 másodperc alatt éri el 0-100 km/h tempót).

Az akkumulátorcsomag folyadékhűtéses, ami tovább javítja a hatékonyságot, és lehetővé teszi, hogy ezt az elegáns és sokoldalú városi SUV-t 0-80%-ról mindössze 40 perc alatt tölthesd fel egy gyorstöltővel. Otthon az MG ZS EV könnyedén feltölthető egy éjszaka alatt (8 óra) a mellékelt 2-es típusú CCS töltőcsatlakozóval, és máris készen áll egy új, fenntartható napra. A regeneratív, 3 szintű fékrendszer biztosítja, hogy az MG ZS EV az összes energiát felhasználja.

Az akkumulátorcsomag biztonsági, víz- és porállósági tanúsítvánnyal rendelkezik. Ezenfelül a csomagot külön merevítéssel erősítették meg, és öntött alumíniumkeret borítja, amely védelmet nyújt a karcolások, a vízpermet és az útfelület kátyúi ellen.

Kényelem, hely és luxus

A kényelem, a hatékonyság és a sportosság terén nem teszünk engedményeket. A belső tér ízlésesen, rendkívül puha, luxus anyagokból készült. A 8″-es érintőképernyő az Apple CarPlay és az Android Auto rendszerrel minden digitális igényt kielégít. A DAB rádió, a kulcsnélküli beléptetés és a műholdas navigáció további bónusz funkciók. Az Eco, Normal vagy Sport üzemmódba állítható automata sebességváltó dinamikusabbá teszi és egyenletes vezetési stílust biztosít. Az MG ZS EV Luxury emellett tolatókamerával, fűthető ülésekkel, holttérfigyelővel és a mögöttes járművekre való figyelmeztetéssel, elektromosan behajtható oldalsó tükrökkel, valamint panoráma napfénytetővel is rendelkezik.

Nagyvonalú méreteinek köszönhetően az MG ZS EV családi SUV-nak is kiválóan alkalmas. A belső tér páratlanul nagy egy B-szegmensű SUV-hoz képest, és 448 literes térfogatával a csomagtér is jelentős. Az osztottan lehajtható hátsó ülésekkel ez 1116 literre bővíthető (DPA). Ehhez jön még a 75 kg-os rakodótér az autó tetején és több egyedi tárolóhely a teljes utastérben. Az MG ZS EV kerékpártartóval is felszerelhető. A vonóhorog maximális terhelhetősége 75 kg.

Biztonság

Biztonság 5 csillagos Euro NCAP minősítéssel és vezetőtámogató rendszerekkel.
Az ZS EV mindenekelőtt biztonságos autó. Az európai biztonsági szervezet, az Euro NCAP egy sor átfogó teszt és vizsgálat után az MG-t, mint első B-szegmensbeli SUV-t, magas pontszámmal jutalmazta a különböző biztonsági funkciókat illetően, így a lehető legmagasabb, 5 csillagos pontszámot kapta. Ráadásul az MG ZS EV alváza energiaelnyelő, kiváló minőségű acélketreccel rendelkezik. A torziós merevség 18 400 Nm. Az Euro NCAP értékelési rendszere segít a fogyasztóknak az autó kiválasztásában a biztonság szempontjából. Ilyen magas biztonsági értékeléssel az MG ZS EV egy szinten van más elektromos autókkal, például az Audi e-tron, a Mercedes EQC és a Tesla Model 3 modellekkel.

A biztonsági besorolás nem csak azt mutatja, hogy az MG ZS EV jól teljesít az Euro NCAP töréstesztjein, hanem tükrözi az MG ZS EV által nyújtott biztonsági funkciókat is. Az elektromos ZS EV az intelligens vezetőtámogató rendszerek széles listáját kínálja, amelyek jelentősen csökkentik a vezetés közbeni kockázatokat. Az MG Pilot rendszer olyan vezetőtámogató funkciókat integrál, mint az ACC (adaptív sebességtartó automatika), LDW (sávelhagyásra figyelmeztető rendszer), AEB Cyclist Detection (automatikus vészfékezés a gyalogosok és kerékpárosok védelmére) és az L2 automatikus vezetőtámogató technológia. Az MG tisztában van azzal, hogy az útviszonyok kihívásokat jelenthetnek. A többfunkciós kamera és a milliméterhullámú radar ezért gyorsan és hatékonyan képes felismerni a vezetési körülményeket, védelmet nyújtva a rossz időjárási körülmények között. Ezek a funkciók még rossz közlekedési vagy időjárási körülmények között is biztonságosabb utazást tesznek lehetővé.