MG ZS EV az év családi autója 2021

MG ZS EV az év családi autója 2021

MG ZS EV az év családi autója 2021 díj nyertese az “elektromos” kategóriában a belgiumi Flamand Automobil Szövetség (VAB) 2021-es Év Családi Autója választásán.

MG ZS EV az év családi autója 2021
MG ZS EV az év családi autója 2021

Teljesen elektromos B-szegmensbeli SUV jóval a második helyezett előtt végzett, és a zsűri dicsérte az ár, a felszereltség és a garancia kiváló kombinációját.

A VAB Év Családi Autója választásán (34. évfolyam) először fordult elő, hogy az “Elektromos” kategóriában csak 100%-ban elektromos autók versenyeztek. A korábbi években a plug-in hibrideket is ebbe a kategóriába sorolták. Az MG ZS EV 75 pontot kapott, megelőzve a Hyundai Ioniq Electricet (63 pont) és a Volkswagen I.D.3-t (58 pont).

A szakmai zsűri döntése

“Bár az MG eredetileg brit márka volt, ma már a kínai SAIC csoporthoz tartozik. A megújult MG márka mindössze egy éve lépett a belga piacra, és rögtön sikerrel nyerte el a VAB Év Családi Autója címet. Kínai gyártmányú autó még soha nem kapta meg ezt a megtiszteltetést. Az MG ZS EV kedvező árának, kiváló alapfelszereltségének és hétéves gyártói garanciájának köszönheti ezt a díjat. Az MG ZS EV bizonyítja, hogy egy teljesen elektromos, jól felszerelt és praktikus családi autó nem kell, hogy túl drága legyen. A márka megmutatja, hogy az elektromos autózás mennyire megfizethető.”

Kritériumok

A VAB Év Családi Autója választás zsűrije autóipari szakemberekből áll. A tesztben részt vevő összes autót különböző szempontok alapján bírálták el, amelyek fontosak egy családi autó esetében. Idén először a kilométerenkénti költségeket is figyelembe vették a végeredményben.

A VAB ezeket a költségeket minden résztvevő autó esetében az árképzés, a fix költségek (biztosítás, gépjárműadó, karbantartás stb.) és a tényleges energiafogyasztás alapján számolta ki. A számítás alapja egy olyan család, amely évente 20 000 kilométert tesz meg, és 8 évig birtokolja az autót. A végeredményhez a zsűri 80/20-as felosztást használt a saját értékeléséhez, illetve a kilométerenkénti költségekhez.