Mutatjuk miben újult meg az MG ZS EV

Mutatjuk miben újult meg az MG ZS EV

Nagyobb akkumulátor, nagyobb hatótávolság, javított töltési hatékonyság, iSMART funkciók, külső-belső megújulás. Mutatjuk miben újult meg az MG ZS EV.

Itt az ideje, hogy ráközelítsünk a 2019-ben bemutatott MG ZS EV és az európai szalonokban már kapható látható, alaposan megújult 2022-es modellév változat közötti főbb különbségekre.

Az MG ZS EV 2019 októberében történt bevezetésével a márka azonnal felforgatta az EV-piacot. A ZS EV az első 100%-ban elektromos SUV, amely valóban megfizethető a nagyközönség számára, miközben minden igényt kielégít a funkcionalitás, a biztonság, a felszereltség és a teljesítmény tekintetében.

Mutatjuk miben újult meg az MG ZS EV

A mérnököknek komoly feladatuk volt, hogy megőrizzék a sziklaszilárd tulajdonságokat, miközben számos jelentős fejlesztést hajtottak végre, hogy az MG ZS EV vonzerejét még magasabb szintre emeljék.

Nagyobb akkumulátor, nagyobb hatótávolság

Talán a legfontosabb újdonság az akkumulátor. Az MG a megújult ZS EV-t kétféle akkumulátor-változatben elérhető: a Long Range (LR) változat 70 kWh-s akkumulátorral és a Standard Range (SR) változat 50,3 kWh-s akkumulátorral, amely később kerül piacra.

Az LR és az SR 440 km-es, illetve 320 km-es WLTP hatótávolságával mindkét akkumulátor-változat nagyobb hatótávolságot kínál, mint a 44,5 kWh-s akkumulátorral és 263 km-es hatótávolsággal rendelkező korábbi ZS EV, a 2019-es modell.

Javított töltési képesség

Az új MG ZS EV-vel a mindennapi élet a továbbfejlesztett töltési képességnek köszönhetően is kellemesebbé válik. Először is, mindkét akkumulátor-változat alkalmas (ultra)gyorstöltésre (DC), amelynek maximális teljesítménye 92 kW, szemben az előző modell 76 kW-jával.

A 80%-os töltési idő változatlanul 30-40 perc maradt, de ami ennél is fontosabb: a megújult MG ZS EV-vel percenként több energiát tölthetünk fel, és így bizonyos idő alatt nagyobb hatótávolságot nyerhetünk.

A Long Range változat ráadásul szériafelszereltségként 11 kW-os, 3 fázisú fedélzeti töltővel van felszerelve. Ez azt jelenti, hogy egy nyilvános töltőponton legfeljebb 11 kW-os teljesítményű váltóárammal (AC) tölthetsz, ha a töltőpont képes ilyen teljesítményt leadni. De itt a lényeg: mivel Európában a nyilvános váltóáramú töltők több mint 60%-a 11-22 kW-os hálózati csatlakozással rendelkezik, ezeken a töltőpontokon majdnem kétszer olyan gyorsan tölthetsz, mint a korábbi, 6,6 kW-os fedélzeti töltővel felszerelt ZS EV esetében.

A Long Range változat akkumulátorának kapacitása is 1,57-szerese az előző ZS EV-hez képest. A 0-100%-os töltés tehát nem megy azonnal kétszer olyan gyorsan, de az egyenáramú töltéshez hasonlóan bizonyos idő alatt nagyobb hatótávolságot nyerhetünk.

Belső és külső kialakítás

Harmadszor, ahogyan valószínűleg már láttad, az MG ZS EV formatervét is kezelésbe vették. Drasztikus változások nincsenek, de új frontot kapott, rács nélkül, új LED-es fényszórókkal és továbbfejlesztett töltőporttal. Hátul az újonnan tervezett LED-es hátsó lámpák tovább fokozzák a high-tech megjelenést és extra felismerhetőséget biztosítanak a sötétben.

Az autó belsejében a tervezők egy lépéssel tovább mentek. A modernizált belső térben az újratervezett műszerfal változásai azonnal szembeötlőek. Karbon hatású kivitel, vonzó kontrasztos varrás és két új kijelző jellemzi: a központi 10,1 colos érintőképernyő az MG iSMART infotainment rendszer működtetésére, valamint a teljesen digitális, 7 colos műszerfal, amely számos információt jelenít meg.

MG iSMART infotainment

Már említettük: MG iSMART. Ez az új infotainment rendszer alapfelszereltség az új MG ZS EV-ben, és két változatban kapható. A Comfort változatban az iSMART rendszer navigációval, Apple CarPlay-jel, Android Auto rendszerrel, Bluetooth-kapcsolattal, öt USB-porttal és DAB+ digitális rádióval van felszerelve.

A Luxury változatban az MG iSMART számos további funkciót kínál, például valós idejű közlekedési navigációt, naptárszinkronizálást, hangvezérlést, időjárás-előrejelzést, Amazon Prime streaming zenét és firmwire over-the-air (FOTA) frissítéseket.

Ezen túlmenően mind a Comfort, mind a Luxury változat esetében az iSMART rendszer egy okostelefonos alkalmazáshoz csatlakozik, amely lehetővé teszi a különböző funkciók távvezérlését.

Jármű-töltés

A megújult MG ZS EV másik szembetűnő jellemzője a Vehicle-to-Load rendszer (V2L). Ez lehetővé teszi, hogy az akkumulátor akár 2500 W teljesítményű külső elektromos rendszerbe is energiát szolgáltasson.

A V2L, amely az MG Marvel R Electric esetében is szériafelszereltség, egy 2-es típusú dugóval ellátott töltőkábelt használ, amelynek egyik vége az autó töltőcsatlakozójába, a másik vége pedig egy háztartási konnektorba illeszkedik.

Ezzel mindenféle elektromos dolgot, például légpumpát, vízforralót, hűtődobozt, e-bike-ot, laptopot, elektromos robogót stb. lehet táplálni. Szükség esetén akár egy másik elektromos autót is feltölthetsz.

Nem minden változott…

Mindenesetre az MG ZS EV egy lényeges eleme nem változott, mégpedig a különösen versenyképes árképzés.

MG ZS EV életérzés
MG ZS EV életérzés

Szeretnél többet megtudni az MG ZS EV összes többi újdonságáról? Mint például az erősebb motorok, a jobb teljesítmény, a könnyű kezelhetőség és a széleskörű alapfelszereltség? Az új MG ZS EV minden részletét, beleértve az árakat is, itt találod.