Teljesen megújult az MG ZS EV modell

Teljesen megújult az MG ZS EV modell

2021-ben teljesen megújult az MG ZS EV modell, amely immár hosszabb hatótávot és kiterjesztett szolgáltatásokat kínál.

Teljesen megújult az MG ZS EV modell
Teljesen megújult az MG ZS EV modell
  • Megújult intelligens elektromos dizájn és frissített belső tér
  • Két felszereltségi szint és két akkumulátoros változat közül választható
  • Új ZS EV jelentősen megnövelt, akár 440 km-es hatótávolsággal
  • Megnyerő teljesítmény a továbbfejlesztett és erőteljes villanymotorral
  • Gyorstöltési lehetőség a 11 kW-os, 3 fázisú fedélzeti töltővel
  • Széleskörű alapfelszereltség, beleértve az MG iSMART csatlakoztatási rendszert is

Miután az MG Motor Europe 2019 októberében azzal a céllal kezdte meg működését, hogy az európai autóvezetők számára elérhetővé tegye az elektromos mobilitást, a márka kitörölhetetlen benyomást tett az MG ZS EV-vel. Az MG első modellje Európában azonnal felforgatta az EV-piacot, mint az első megengedhető, teljesen elektromos SUV a B-szegmensben. Ennek ellenére a mérnökök láttak még javítanivalót, és számos szempontból megújították az MG ZS EV-t. Az új ZS EV 2021. novemberében megérkezik az MG márkakereskedésekbe. Végső soron két felszereltségi szint és két akkumulátoros változat közül választhatnak az ügyfelek, amelyek jelentősen megnövelt, akár 440 km-es hatótávolsággal, valamint a még nagyobb kényelem és vezetési élmény érdekében továbbfejlesztett teljesítménnyel rendelkeznek.


Elismert dizájnjának, magas biztonsági szintjének, könnyű kezelhetőségének és kedvező árazásának köszönhetően az MG ZS EV 2019 végi európai piaci bevezetésekor lendületes rajtot vett. Nem véletlen, hogy a ZS EV már az értékesítés első évében több mint 15 000 vásárlót nyert meg.

Ráadásul az MG ZS EV volt a legelső tisztán elektromos hajtású SUV a B-szegmensben, amely kiváló biztonsági szintjéért ötcsillagos Euro NCAP minősítést kapott. Ez azt jelenti, hogy az autó minden szempontból jól teljesített, és alapfelszereltségként a fejlett vezetőtámogató rendszerek széles skáláját kínálja, amelyeket MG Pilot néven csoportosítottak. Emellett a ZS EV-t a belgiumi Flamand Automobil Szövetség (VAB) 2021-es Év Családi Autója választásán az “Elektromos” kategória győztesének nyilvánították.

Ezek olyan eredmények, amelyekre büszkék lehetnek, de ez nem jelenti azt, hogy az MG mérnökei nyugodtan hátradőlnének. Alig két évvel az MG ZS EV bemutatása után a márka leleplezi az alaposan frissített változatot.

Intelligens elektromos tervezés

Igazi szemet gyönyörködtető, és az újonnan tervezett hűtő díszrács nélküli orr-rész jellemzi, amely városi magabiztosságot sugároz. Az új “Silverstone” fényszórók 21 LED-egységet kombinálnak a határozottan modern megjelenés érdekében. Hátul pedig az újratervezett “Phantom” LED-es hátsó lámpák adnak az autónak merész, jellegzetes arculatot. A hűtőrács mögött található töltőnyílást frissítették és áttervezték a könnyebb hozzáférés érdekében, az oldalra nyíló és jobban záró rugós fedéllel.

A megújult és modernizált belső térben azonnal szemet szúr a karbon megjelenésű műszerfal és az MG iSMART csatlakozási rendszer vezérlésére szolgáló érintőképernyő. Szintén figyelemre méltó a teljesen digitális, futurisztikus megjelenésű 7″-es virtuális kijelző, amely számos információt jelenít meg. További újdonság a vezeték nélküli telefontöltő, a hátsó utas középső kartámasza, a sötétített üveg és a hátsó szellőzőkkel és PM2.5 szűrővel ellátott klímaberendezés.

Standard és nagy hatótávolságú akkumulátor

A korábbi MG ZS EV-hez képest jelentős előrelépés az akkumulátorcsomag. A SUV kétféle akkumulátor-változattal lesz kapható. A Long Range változat 70 kWh-s akkumulátorral már a piaci bevezetéstől kezdve elérhető, és 440 km (WLTP) hatótávolságot kínál, szemben a jelenlegi ZS EV 44,5 kWh-s akkumulátorával, amely 263 km-t tesz meg. A későbbiekben a ZS EV Standard Range változatot is kínálnak majd 50,3 kWh-s akkumulátorral és 320 km-es (WLTP) hatótávolsággal.

A Long Range változat első kerekeit egy 115 kW (156 ps) teljesítményű villanymotor hajtja. A Standard Range változatban a villanymotor valamivel nagyobb teljesítményt nyújt, maximális teljesítménye 130 kW (177 ps). A maximális forgatónyomaték mindkét változatban 280 Nm-nél éri el a csúcsot. Az MG ZS EV tehát vonzó teljesítményt kínál, például 3,6 másodperc alatt gyorsul 0->50 km/h sebességre és 8,6 másodperc alatt 0->100 km/h tempóra.

Tökéletesen kéznél van, a középkonzolon található forgó sebességváltó-választó, amelyet úgy terveztek meg, hogy minden vezetési körülmények között tökéletes kifinomultságot biztosítson. Három vezetési mód – Eco, Normal vagy Sport – választható, amelyekkel az autó teljes mértékben alkalmazkodik a vezető igényeihez.

A Long Range változat szériafelszereltségként 11 kW-os, 3 fázisú fedélzeti töltővel van felszerelve, így az ügyfelek sokkal rövidebb töltési időt tölthetnek a nyilvános töltőpontokon (AC). A korábbi ZS EV és az új Standard Range változat 6,6 kW-os fedélzeti töltővel rendelkezik. Eközben az új ZS EV minden változata alkalmas akár 92 kW teljesítményű gyorstöltésre (DC). Ebben az esetben mindössze 40 percbe telik, hogy az akkumulátort 5-ről 80%-ra töltsék fel.

Funkcionalitás és használhatóság

A használhatóság az MG ZS EV minden részletébe bele van építve. 500 kg-os vontatási kapacitása lehetővé teszi tulajdonosai számára, hogy akár öt utast és csamagjaikat is szállítsák. A praktikus tetősínnel pedig akár 75 kg-ot is szállíthat a tetőboxban. Hátul a könnyen hozzáférhető csomagtér 448 literes térfogatot kínál, a 40:60 arányban lehajtható hátsó ülések ledöntésével pedig 1166 literes térfogatot.

Az új MG ZS EV alapfelszereltségként egy nagyon kényelmes V2L (Vehicle-to-Load) rendszerrel is fel van szerelve. Ez lehetővé teszi, hogy az akkumulátor energiát szolgáltasson egy külső elektromos rendszerbe. A V2L-rendszerhez tartozik egy töltőkábel, amelynek egyik oldalán 2-es típusú csatlakozó található, amely az autó töltőaljzatába illeszkedik, a másik oldalon pedig egy háztartási aljzatokkal ellátott hálózati elosztó. A V2L-rendszer maximális terhelhetősége 2500 W, és különösen hasznos olyan helyzetekben, amikor nem áll rendelkezésre vezetékes konnektor. Egyszerű csatlakoztatással mindenféle elektromos eszköz, például légpumpa, vízforraló, hűtődoboz, e-bike, laptop, elektromos robogó és így tovább, táplálható az MG ZS EV akkumulátoráról. Akár egy másik elektromos autót is feltölthet.

Széleskörű alapfelszereltség

Az új MG ZS EV két felszereltségi szint közül választhatunk majd: Comfort és Luxury. Mindkettő a Standard vagy a Long Range akkumulátorral lesz elérhető. A jelenlegi ZS EV-hez hasonlóan az új modellt is különösen széleskörű alapfelszereltség jellemzi.

A Comfort változat például már PM2.5 szűrővel ellátott klímaberendezéssel, fűthető első ülésekkel, bőrrel borított multifunkciós kormánykerékkel, LED-es fényszórókkal és hátsó lámpákkal, 6 irányban állítható vezetőüléssel, 40:60 arányban lehajtható hátsó ülésekkel, kulcs nélküli beléptetéssel, elektromosan állítható és fűthető oldalsó tükrökkel, áttervezett 17 colos könnyűfém keréktárcsákkal és még sok mással.

Ami a biztonságot illeti, az alapfelszereltséghez nem kevesebb, mint tizenegy fejlett vezetőtámogató rendszer (ADAS) tartozik, amelyeket MG Pilot néven csoportosítottak. Ilyen például az adaptív sebességtartó automatika, az automatikus vészfékezéssel ellátott első ütközésfigyelő, a sávtartó asszisztens és a forgalmi dugó asszisztens.

Ezenkívül minden ZS EV az újonnan kifejlesztett MG iSMART csatlakoztathatósági rendszerrel van felszerelve. Bár a Comfort változat a magasabb felszereltségű Luxury változat iSMART rendszeréhez képest kevésbé kiterjedt változatot kínál, így is alapfelszereltségként 10,1 colos érintőképernyővel, navigációval, Apple CarPlay-jel, Android Auto rendszerrel, Bluetooth-kapcsolattal, öt USB-porttal és DAB+ rendszerrel rendelkezik. Az MG iSMART egy okostelefonos alkalmazáson keresztüli kapcsolatot is kínál, amellyel távolról is vezérelhetők a különböző funkciók.

A Luxury felszereltségi szint esetén elérhetőek olyan funkciók, mint az elektromosan állítható vezetőülés, panoráma napfénytető, 360 fokos parkolókamera, bőrkárpitozás, hat hangszóró 3D Sound Effect hanghatással és vezeték nélküli telefontöltés. Ami a biztonságot illeti, a Luxury két technológiával egészíti ki az ADAS-rendszerek széles listáját: a holttérfigyelő és a hátsó forgalomfigyelő rendszerrel.

MG ZS EV specifikációk

Hossz:4,323 mm
Szélesség:1,809 mm
Magasság:1,649 mm
Tengelytáv:2,581 mm
Hasmagasság:161 mm
Csomagtér mérete:448 – 1,166 litres
Standard RangeLong Range
Max. teljesítmény:130 kW (177 ps)115 kW (156 ps)
Max. nyomaték:280 Nm280 Nm
Gyorsulás 0-50 km/h:3.6 sec3.6 sec
Gyorsulás 0-100 km/h:8.6 sec8.6 sec
Max. sebesség:175 km/h175 km/h
Akkumulátor kapacitás::50.3 kWh70 kWh
WTLP hatótáv:320 km440 km
Energiafogyasztás:173 Wh/km178 Wh/km
Fedélzeti töltő (AC):6.6 kW11 kW
DC töltés 5-80%:40 min40 min
Önsúly:1,570 – 1,610 kg1,620 kg
Vontatható tömeg:500 kg500 kg

Ismerd meg az MG ZS EV modell részleteit itt.

Valamennyi forgalmazott márkánk ajánlatait itt olvashatod.