Új EV töltőcsatlakozó címkék

Új EV töltőcsatlakozó címkék

Az új EV töltőcsatlakozó címkéket hivatalosan 2021 márciusában vezették be az Európai Unióban, az elektromos autók töltésének megkönnyítésére.

Az elektromos autó vásárlóinak túlnyomó többsége először ismerkedik meg ezzel a hajtástechnológiával. Ez pedig némi megszokást igényel, különösen az üzemanyag-utántöltésről a töltésre való átállás. A jó információszolgáltatás fontos ahhoz, hogy mindenki gyorsan el tudjon indulni az elektromos vezetés új világában.

Az elektromos autók töltésének megkönnyítése érdekében új címkéket vezettek be, amelyek segítségével azonnal láthatod, hogy melyik töltőpont alkalmas az autó töltésére.

Ez az első alkalom, hogy nemzetközi harmonizált szabványt dolgoztak ki az elérhető töltőrendszerek azonosításának megkönnyítésére. A cél az, hogy az EV-vezetők könnyebben megtalálják és kiválaszthassák a megfelelő töltőpontot elektromos autójuk feltöltéséhez.

Hol helyezik el az EV töltőcsatlakozó címkéket?

A címkéket nem csak a töltőcsatlakozón vagy a töltőállomáson helyezik el. Az autó töltőportján is. Annak ellenére, hogy ezeket a címkéket hivatalosan csak nemrég vezették be, számos elektromos autógyártó már korábban elkezdte alkalmazni ezeket a címkéket.

A címke egy hatszögbe írt betű. Ahhoz, hogy megtudd, melyik töltőpont alkalmas az elektromos autód töltésére, csak azt kell ellenőrizned, hogy a címke megegyezik-e az autó töltőcsatlakozásán található címkével. Valamennyi MG elektromos autóban elérhetőek ezek a címkék, így az MG ZS, az MG Marvel, MG5 Electric és MG4 Electric modellekben is.