Az MG bemutatta az MG4 elektromos modellt

Az MG bemutatta az MG4 elektromos modellt

Az MG bemutatta az MG4 elektromos modellt, amely az új MSP-re épül (moduláris méretezhető platform), mellyel csökken az autók tömege.

MG4 készlet és rendelés

MG4 elektromos modell
MG4 elektromos modell

Újonnan kifejlesztett ferdehátú MG modell az új MSP architektúrán alapuló első MG modell.

  • Rugalmas, új járműplatform, kiemelkedő teljesítménnyel és hatótávolsággal
  • Hátsókerékhajtás és kiegyensúlyozott súlyelosztás az élvezetes vezetésért
  • Az új MG4 Electric Magyarországon 2023. március 17-én került bemutatásra és már rendelhető.


Új modell, új platform, új osztály: Az MG Motor a vadonatúj MG4 Electric modellel a kompakt, teljesen elektromos hajtású ferdehátúak szegmensében fog versenybe lépni a piacon. Ez az első MG modell, amely az MG anyavállalata, a SAIC Motor által kifejlesztett intelligens új MSP (Modular Scalable Platform) platformon alapul.

Az MG4 Electric különösen lapos akkumulátora kezdetben 51 kWh és 64 kWh kapacitással lesz kapható, és akár 450 kilométeres hatótávolságot kínál a WLTP alapján.

Az MG4 műszaki adatok itt érhetőek el.

Új platform – MSP

Az újonnan kifejlesztett MSP-re épülő új MG4 Electric modellel az MG márka belép a fontos európai C-szegmensbe, mint okos alternatíva azon autóvezetők számára, akik készen állnak az elektromos életmódra. Az ötajtós fedrehátú 4.287 mm hosszú, 1.836 mm széles és mindössze 1.504 mm magas. Az MG4 Electric kényelmes és tágas utasteret kínál, amelyben egy öttagú család számára is elegendő hely áll rendelkezésre, miközben elegáns és sportos arányai is megmaradnak. Emellett kiegyensúlyozott 50:50 arányú súlyelosztása jobb kezelhetőséget, közvetlenebb kormánymozdulatokat és gyors kanyarodást tesz lehetővé. Hátsókerékhajtással kombinálva az új MG4 Electric optimális vezetési élményt biztosít.

MG4 Comfort kormány

Az autó alacsony magasságát a különösen lapos akkumulátor teszi lehetővé. Az MG4 Electric a SAIC Motor által kifejlesztett leglaposabb akkumulátort használja. Mindössze 110 mm-es magasságával ez még kategóriájában is a legvékonyabb akkumulátor. Az MG4 Electric kezdetben 51 kWh és 64 kWh kapacitású akkumulátorral lesz kapható, amely a WLTP-ciklus szerint akár 350, illetve 450 kilométeres hatótávolságot tesz lehetővé.

Az MG4 Electric további változatait tervezik, valamint összkerékhajtást is. A nagyobb akkumulátor esetében a villanymotor 150 kW maximális teljesítményt ad át a hátsó tengelyre, illetve 125 kW-ot az 51 kWh-s akkumulátoros változatban. Az MG4 Electric kevesebb mint 8 másodperc alatt gyorsul 0->100 km tempóra, a végsebesség pedig 160 km/óra.

MG4 elektromos modell Rómában
MG4 elektromos modell Rómában

Az új MSP európai premierje

Az MG4 Electric modell túl van a végső, 120 000 kilométeres tartóssági teszten is, mely távot különböző körülmények között tett meg Európában. Ez az első MG modell Európában, amely az anyavállalat SAIC Motor által kifejlesztett, akkumulátoros járművekhez kifejlesztett MSP (Modular Scalable Platform) platformra épül.

Az intelligens, moduláris felépítés számos előnyt kínál a rugalmasság, a helykihasználás, a biztonság, a vezetési élmény, a súlycsökkentés és a fejlett technológiák terén. A méretezhető kialakítás 2650 és 3100 mm közötti tengelytávra alkalmas, ami lehetővé teszi, hogy ugyanazon a platformon különböző szegmensek számára különböző karosszériastílusokat tervezzenek, a ferdehátú kiviteltől a szedánokon át egészen az SUV modellekig. A moduláris skálázható platform ezért fontos szerepet játszik az MG európai növekedési stratégiájában.

“ONE PACK” akkumulátor-rendszer

A “ONE PACK” egy innovatív kialakítású akkumulátor. Az akkumulátorcellák fekvő elrendezésével az akkumulátor minimális magassága az iparágban egyedülálló 110 mm-re tehető, ami a hatékony helykihasználás jelentős növekedését eredményezi. A megfelelő hűtőrendszer újratervezésével párosulva a “ONE PACK” akkumulátor három nagy előnyt kínál: rendkívül magas integráltság, rendkívül hosszú élettartam és “nulla hőkiáramlás” biztonsági védelem.

One Pack előnyök

Zhu Jun, a SAIC Motor főmérnök-helyettese szerint: “A SAIC Motor által kifejlesztett “ONE PACK” akkumulátor-rendszerben a moduláris skálázható platformon lévő összes akkumulátor vetítési területe azonos; a többi alkatrészhez kapcsolódó csatlakozók is azonosak. Ezzel a tervezési koncepcióval elméletileg 40 kWh-tól 150 kWh-ig terjedő akkumulátorok könnyen megvalósíthatók. Ez az A0-tól a D osztályú modellek energiaigényét is kielégíti, rugalmas és változatos választási lehetőséget biztosítva a felhasználók számára. A felhasználók először egy kisebb akkumulátort vásárolhatnak, majd kicserélhetik és frissíthetik, ha nagyobb hatótávolságra van szükségük.”

A “ONE PACK” akkumulátor-kialakítás előnyeit kihasználva az új MG4 Electric a belső tér, a súly és a biztonság tekintetében is előnyt élvez a kategóriájában. Az új architektúrának köszönhetően az MG4 Electric nagyobb belső teret kínál ugyanolyan külső méretek mellett. A mérnököknek sikerült jelentősen csökkenteniük a jármű tömegét is, ami rendkívül előnyös a hatékonyság és a kezelhetőségi jellemzők szempontjából.

Az MG bemutatta az MG4 elektromos modellt

A hivatalos MG4 Electric árlista itt érhető el.

MG4 Comfort napelemes parkolóban
MG4 Comfort ezüst színben
MG4 Comfort tesztautó a szalon előtt - MG Tóth Szolnok