MG garancia
MG garancia

MG garancia

MG minőség és MG garancia. Mi, az MG márkánál biztosak vagyunk abban, hogy termékeink – a rendkívül alapos tervezés és csúcskategóriás gyártási sztenderdek és összeszerelési minőség miatt – minőségben és megbízhatóságban is a legmagasabb színvonalat képviselik. Ezért az általunk gyártott és forgalmazott összes MG modellre teljes körű (általános műszaki-, átrozsdásodás elleni-, illetve az akkumulátorcsomag teljesítményére vonatkozó) garanciát vállalunk 7 év vagy 150 000 kilométeres futásteljesítményig.

Járműveinket a legszigorúbb szabványok szerint tervezzük, majd ugyanennyire szigorú teszteknek vetjük alá a minőségellenőrzési előírásoknak megfelelően. Ennek eredménye, hogy minden új MG alapfelszereltségként átfogó gyártói garanciát, valamint kiterjedt átrozsdásodás elleni és fényezési garanciát tartalmaz.

A tájékoztatás nem teljes körű, a részletekért kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot.

Garancia összefoglaló

2022.09.01 után regisztrált modellekre:

Garanciális időszak

A garanciális időszak az első forgalomba helyezés napján kezdődik. Az MG (2022. 09.01-ét követően forgalomba helyezett) gépjárműveire 84 hónap (7 év) vagy 150.000 km (amelyik előbb bekövetkezik) garanciát vállal. A garancia a jármű valamennyi alkatrészére kiterjed, beleértve a nagyfeszültségű akkumulátor csomagot is, kivéve a kizárási fejezetben felsorolt alkatrészeket. A garancia minden új tulajdonosra átruházódik, amíg le nem jár…

A garancia kiterjed:

 • Gyártó garanciát vállal minden olyan alkatrész cseréjére vagy javítására, amely a jótállási időszak alatt gyártási, összeszerelési vagy anyaghibából eredően meghibásodik.
 • A garancia keretén belül elvégzendő beavatkozások díjmentessége és az elvégzett munka szakszerűsége érdekében, ezen beavatkozásokat kizárólag hivatalos MG márkaszervizzel végeztesse el.
 • A gyártó garanciát vállal minden olyan kopó-forgó alkatrészre, (kivéve a gumiabroncsokat), amely gyártási vagy anyaghiba következtében meghibásodnak a garancia időszak első 24 hónapja alatt, vagy az első kötelező karbantartási szervizlátogatás előtt, attól függően, hogy melyik következik be hamarabb.
 • A garancia keretében kicserélt alkatrészekre jótállást csak a garanciaidő fennmaradó részére vállal.

Az MG Garancia feltételei

 • Az MG garanciális feltételei megkövetelik, hogy:
 • Minden garanciaigényt egy hivatalos MG márkaszervizben jelentsenek be, diagnosztizáljanak és a javítást a garanciaidőn belül végezzék el.
 • Hiba észlelése esetén vegye fel a kapcsolatot egy hivatalos MG márkaszervizzel az észlelt hiba súlyosbodásának megakadályozása érdekében. Nem tartozik a garancia hatálya alá az észlelt hibának és következményeinek a helyreállítása, amennyiben nem intézkedtek haladéktalanul a hiba észlelését követően annak elhárításáról.
 • Az MG elektromos és hibrid járművek esetében a reklamációkat nem fogadjuk el, amennyiben a nagyfeszültségű akkumulátort az MG járművéből nem hivatalos MG márkaszerviz dolgozója javította, vagy távolította el.
 • Minden javítást, sérülést vagy a cserealkatrészek és tartozékok beszerelését az MG hivatalos márkaszervize végzi a gyártó utasításainak megfelelően.
 • Amennyiben a jármű eredeti specifikációját (felszereléseit) módosították, és ezen módosítások miatt hibák vagy sérülések következtek be, a garanciális javítások megtagadhatók.
 • A jármű megfelelően üzemeltetett, nem érte szakszerűtlen javítás vagy nem rendeltetésszerű használat, és az MG ajánlásainak megfelelően ápolták, karbantartották és szervizelték.
 • A gyártó által meghatározott karbantartásokat az előírt futásteljesítmény elérése után 1500 km-en belül, valamint az előírt időintervallum után 28 napon belül el kell végeztetni. A jótállás akkor érvényes, ha a karbantartásokat hivatalos MG márkakereskedés, vagy a gyári technológiát ismerő és alkalmazó egyéb szerviz végzi. A nem hivatalos szerviz által elvégzett munkából eredő garanciális hibákra az MG jótállása nem terjed ki. A nem hivatalos szerviz által végzett karbantartás esetén tételes szervizszámla beszerzése szükséges, mely részletezi a karbantartás során elvégzett munkát.
 • Megjegyzés: Annak érdekében, hogy az MG által nyújtott garanciára jogosult legyen, a járműnek teljes és pontos szerviztörténettel kell rendelkeznie. Az MG által meghatározott karbantartási feladatokat, az előírt szervizterveknek megfelelően, eredeti (OE) alkatrészek és folyadékok felhasználásával kell elvégezni.
 • Ha a hiba a gyártó által meghatározott szervizintervallumok, illetve a gyártó által az ápolásra és karbantartásra vonatkozó ajánlások be nem tartásából adódik, a hivatalos MG márkaszerviz fenntartja a jogot, hogy elutasítson minden ezzel kapcsolatos garanciaigényt.
 • A járművet nem használhatják gyorsulási és/vagy versenyzési célokra.
 • A jármű túlterhelése miatt bekövetkező sérülések, deformációk, törések és egyéb javítást igénylő feladatok nem tartoznak a garanciális javítások körébe.
 • Az MG Garancia feltételei szerinti a gépjármű tulajdonos védelme nem befolyásolja annak törvényes jogait.

Nagyfeszültségű akkumulátor

Amennyiben egy hivatalos MG-márkaszervizben végzett akkumulátor kapacitásellenőrzés során megállapítják, hogy a lítium-ion nagyfeszültségű akkumulátor kapacitása az új MG ZS EV eredeti értékének 70%-a alá csökkent, az akkumulátor javítására van szükség. A javítás során a sérült cellákat, cellacsoportokat kicserélik, vagy a hiba jellegéből adódóan az akkumulátort egy felújítottra vagy újra cserélik.

Mire nem terjed ki a garancia? Garanciális kivételek:

Vannak olyan használati módok, természeti események és tulajdonlással kapcsolatos szempontok, amelyekre a garancia nem terjed ki. Ezeket az alábbiakban ismertetjük:

 • Azok az elemek, alkatrészek, amelyek sérülés miatt cserére vagy karbantartásra szorulnak, vagy amelyek a rendeltetésszerű használatból eredő természetes kopásnak, elhasználódásnak vannak kitéve – pl. 12V akkumulátor, fékbetétek, izzók, ablaktörlő lapátok stb. csak 2 év garancia vonatkozik, vagy amíg a karbantartási ütemtervben megadott koruk vagy kilométeróra-számuk alapján a csere esedékessé nem válik. Vegye figyelembe, hogy az elhasználódott alkatrészekre csak akkor vonatkozik a garancia, ha a meghibásodás gyártási vagy anyaghiba következménye.
 • Azok az alkatrészek, amelyek a garanciális időszak alatt a rutinszerű szervizelés és karbantartás részeként karbantartásra vagy cserére szorulnak. Az infotainment, a kényelmi rendszerek és a vezetői segédrendszerek 36 hónap vagy 72 000 kilométer garanciát élveznek (amelyik előbb bekövetkezik).
 • Az EV-töltőpont ajtajára és a kábel(ek)re 2 év garancia vonatkozik.
 • A karosszéria bármely része, amely megsérült, kivéve, ha a sérülést a gyártó által előírt módon javították ki.
 • Az MG által nem jóváhagyott tartozékok felszereléséből, vagy a jóváhagyott tartozékok, de nem az MG felszerelési utasításainak megfelelő módon történő felszereléséből eredő rozsdásodás, korrózió.
 • Üzemanyag, fagyálló, hidraulikus folyadékok, zsírok vagy olajok cseréje, kivéve, ha az egy jóváhagyott alkatrész javításához vagy cseréjéhez közvetlenül szükséges.
 • Bármilyen meghibásodás, amelyet a karbantartás hiánya vagy a karbantartás helytelen elvégzése okoz.
 • Háború, sztrájk, vandalizmus, baleset, ütközés, tűz, robbanás, lopás vagy lopási kísérlet, kedvezőtlen időjárási körülmények, jégeső, árvíz, illetve bármilyen szándékos, törvénytelen vagy gondatlan cselekmény továbbá mulasztás által okozott vagy abból eredő kár.
 • Értékcsökkenés vagy bármilyen ebből származó veszteség.
 • A garanciális javítás során felmerülő szétszerelési költségek csak érvényes műszaki indoklás alapján kerülnek megtérítésre. A garanciavállaló felelőssége a költségek engedélyezése és megfizetése, ha bebizonyosodik, hogy a hiba nem az MG felelőssége.
 • Bármely jármű, amelyet egy biztosító totálkárosnak minősít, vagy bármilyen, a gyártó által nem engedélyezett javítás, csere vagy módosítás.
 • Olyan járművek, amelyek meghaladták a garanciális feltételekben meghatározott maximális idő- vagy futásteljesítményt.
 • A jármű műszaki jellemzőinek jogosulatlan módosításából eredő meghibásodás.

Személyszállító jármű (taxi és bérelhető gépjárművek, mint például az Uber)

A személyszállításra használt járművek garanciája 3 év/100.000 km (amelyik előbb bekövetkezik). A 3. oldalon felsorolt valamennyi kizárás, valamint a jelen garancia nyilatkozatban felsorolt valamennyi feltétel érvényes. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a jogosultsághoz a járművet egy MG márkakereskedőnek személyszállító járműként kell regisztrálnia az MG-nél a személyszállításra szánt jármű regisztrációs űrlapjának használatával. Ennek elmulasztása esetén a garancia érvényét veszti. Ez a korlátozás a nagyfeszültségű erőátviteli rendszer alkatrészeire és a lítium-ionos nagyfeszültségű akkumulátorra is vonatkozik.

Fényezési garancia

Fényezési garancia az MG járműre a forgalomba helyezés első napjától számított 3 évig vagy 72.000 km-ig áll fenn (amelyik előbb bekövetkezik).

Fényezési garancia terjedelme

 • Garantálja az olyan fényezési hibák kijavítását, mint a jármű karosszériaelemeinek látható fényezett felületének hólyagosodása, hámlása, repedezése, elszíneződése vagy foltosodása, amelyek gyártási vagy anyaghiba következtében keletkeztek.
 • Garantálja az MG jármű jól látható felületét érintő, anyag- vagy gyártási hiba miatt keletkezett festékhibák javítását, kivéve a karosszéria alatti részét, a garancia feltételei szerint.
 • Az MG jármű bármely javított alkatrésze, vagy a garancia feltételei szerint biztosított cserealkatrész a garancia időszak hátralévő részében a jelen jótállás hatálya alá tartozik.
 • A garanciális fényezés javítást egy hivatalos MG karosszéria szerviznek kell elvégeznie az MG karosszéria javítási kézikönyvben említett instrukciókat betartva

Kizáró ok:
A fényezési garancia nem terjed ki:

 • Olyan festék/lakkréteg hibákra, amelyeket nem a gyártáskori anyag- vagy gyártósori technológiai hiba okozott.
 • A következőkből eredő károk vagy hibák:
 • A gyártó által nem jóváhagyott cserealkatrészek beszerelése vagy az MG járműnek a gyártói előírástól eltérő módosítása.
 • A nem megfelelő használat, karbantartás, vagy az MG által meghatározott rendszeres karbantartási ütemterv elmulasztása.
 • Baleset, rozsdásodás vagy más külső ok, beleértve, de nem kizárólagosan a karcolások, az ipari hulladékot, levegőben terjedő szennyeződést, kődarabokat, madárürüléket vagy külső behatást.
 • Versenyzés, gyorsulás vagy más verseny célok.
 • Olyan karosszéria elem rozsdásodásából eredő festékhiba, amelyet nem az MG hivatalos javítóműhelye, vagy annak felügyelete mellett, eredeti MG alkatrészek felhasználásával és a jóváhagyott javítási technológiai eljárások szerint javítottak.

Átrozsdásodás elleni garancia

Az átrozsdásodás elleni garancia időszak
MG garanciát vállal gépjárműve karosszériájának perforációja esetén a szervizkönyvben feltüntetett „Első forgalomba helyezés dátuma” bejegyzéstől számított 7 éves időtartamra. Az átrozsdásodás elleni garancia azzal a szigorú feltétellel alkalmazható, hogy a gépjárművet évente átvizsgálta egy hivatalos MG márkaszerviz a garancia időtartama alatt. MG márkaszerviznek ki kell tölteni egy MG korróziós garancia éves vizsgálati lapot, és le kell bélyegezni az erre vonatkozó szerviz dokumentációját. A szükségesnek ítélt javítási munkálatokat az MG ajánlásainak megfelelően kell elvégezni.

Átrozsdásodás elleni garancia szerződési feltételei

 • A perforáció meghatározása: A jármű karosszéria elemeinek belső felülettől a külső felületig történő korróziója vagy rozsdásodása, amely fizikai lyukat eredményez.
 • A perforáció elleni garancia csak a következő karosszéria elemekre vonatkozik: motorháztető, utastértető, csomagtérfedél, hátsó ajtó, első sárvédők, hátsó karosszéria negyedrészek, ajtók, oldalsó küszöbök, oszlopok és a karosszéria/alváz alatti részek.
 • Kizáró indokok:
 • Az átrozsdásodás elleni garancia nem terjed ki:
 • Baleset, sérülés, átalakítás, visszaélés, ipari hulladékok, korróziós vagy károsító vegyi anyagok szállítása, vagy külső hatások következtében bekövetkezett korrózió miatti perforáció.
 • Nem eredeti MG alkatrészek vagy a gyártó által nem jóváhagyott alkatrészek, beleértve a használt alkatrészeket is, és ezek használata által okozott korrózió miatti perforáció. A karbantartás hiányából eredő korrózió miatti rozsdásodás a használati utasításban leírtak szerint, helytelen használat vagy visszaélés miatt.
 • Hiányos éves ellenőrzési jegyzőkönyv.

Alkatrészekre vonatkozó garanciális feltételek

 • Az MG 24 hónap korlátlan kilométer-korlátozás nélküli jótállást biztosít az MG eredeti cserealkatrészekre, hacsak a garanciális kivételek másképp nem rendelkeznek. A jótállás szempontjából csak az MG által forgalmazott alkatrészek tartoznak az MG felelősségi körébe.
 • A garanciális javításokhoz kizárólag eredeti MG alkatrészek használhatók fel.

Felelősség

A gyártó nem vállal felelősséget semmilyen következményes kár esetén, beleértve a személyi sérülést, halált vagy vagyoni kárt, amely közvetlenül vagy közvetve a jelen jótállás hatálya alá tartozó alkatrészt érintő eseményből ered. Ez nem korlátozza a felelősséget, és nem zárja ki a felelősséget a gyártási hibából vagy a gyártó gondatlanságából eredő személyi sérülés vagy haláleset esetén.

Tulajdonos felelőssége

A tulajdonos felelőssége, az MG járművének megfelelő karbantartása és üzemben tartása. Az ajánlott karbantartási előírásokat, ápolási eljárásokat be kell tartani, és csak biztonságosnak ítélt termékeket szabad használni az MG járműve szervizeléséhez. A jármű tulajdonosának felelőssége, hogy járművét rendszeresen karbantartsa. Javasoljuk, a karbantartási feljegyzéseket és számlákat biztonságban és hozzáférhető helyen tartani. A tervezett karbantartási feljegyzéseket minden alkalommal ki kell tölteni, amikor egy MG márkakereskedőhöz látogat el szervizelés vagy karbantartás céljából.

Extra költségek, károk és veszteségek

A jelen garancia feltételei szerint a gyártó csak az anyag- vagy gyári hibás eredeti alkatrészek hivatalos MG márkakereskedő vagy hivatalos MG márkaszerviz által történő javításáért vagy cseréjéért vállal felelősséget. A gyártó nem vállal felelősséget az MG márkakereskedőhöz/márkaszervizhez való eljutás során felmerült költségekért, az ezt követő jövedelemkiesésért vagy egyéb anyagi veszteségért, beleértve az utazási és szállásköltségeket is.