MG Pilot
MG Pilot vezetéstámogató rendszer logó

MG Pilot vezetéstámogató rendszer

Az MG Pilot részben automatizált vezetéstámogató technológiák széleskörű csomagja, amely segítséget és nagyobb magabiztosságot nyújt az utakon.

Adaptív sebességtartó automatika bemutató videó

Az adaptív sebességtartó automatika
folyamatosan figyeli az előttünk található forgalmat. Amíg az út előttünk tiszta, az ACC megtartja a vezető által beállított sebességet. Ha a rendszer egy lassúbb járművet észlel az adott tartományában, akkor finoman csökkenti az autó sebességét a gázpedál felengedésével vagy a fékvezérlő rendszer bekapcsolásával. Ha az előttünk haladó jármű felgyorsul vagy sávot vált, az ACC automatikusan visszavált a vezető által kívánt sebességre.

Aktív vészfékező rendszerbemutató videó

20 km/h alatti sebességesetén az MG automatikusan lefékez, hogy elkerülje az ütközést egy másik járművel, kerékpárral vagy gyalogossal

Intelligens távolsági fényszóró bemutató videó

Amikor a távolsági fényszóró AUTO állásban van, a rendszer automatikusan tompított fényszóróra kapcsol, ha az autó előtt egy másik járművet észlel. Ez lehetővé teszi a járművezető számára, hogy a távolsági fényt maximálisan kihasználja, biztonságosabbá téve az éjszakai vezetést a szembejövő forgalom elvakítása nélkül.

Sebességtámogató rendszer bemutató videó

Az rendszer aktívan figyeli a sebességkorlátozó táblákat, és a műszerfalon megjelenő piktogrammal figyelmezteti a vezetőt az aktuális sebességkorlátozásra. A szimbólum egy jelzés a vezető számára, ezzel is csökkentve a sebességhatár túllépésének kockázatát.

Forgalmi dugó asszisztens bemutató videó

Ha az adaptív sebességtartó automatika be van kapcsolva, az MG folyamatosan elemzi a környező járművek sebességét és összehasonlítja azt a sajátjával. Ha a rendszer 60 km/h alatti sebességnél sűrű forgalmat vagy dugót észlel, a vezető aktiválhatja a TJA rendszert. Az autó ekkor automatikusan elkezdi követni az előtte haladó járművet, szabályozza a gyorsulást, a kanyarodást és sávon belül tartja az autót.

Sávtartó rendszer bemutató videó

A sávtartó rendszer egy kamera segítségével érzékeli az előttünk lévő sávjelzéseket, és figyeli a jármű helyzetét a sávban. Amikor az LKA azt érzékeli,hogy a jármű elhagyni készül a sávot, vizuális- és hangjelzésekkel, valamint a kormánykerék rezgésével figyelmezteti a vezetőt, valamint automatikus kormánymozdulattal a sávban tartja az autót.

Holttérfigyelő rendszer videó bemutató
Vészhelyzeti sávtartó rendszer videó bemutató
Hátsó keresztirányú forgalomfelügyelet bemutató videó

Az MG Pilot felszereltségfüggő alrendszerei

 • Adaptív sebességtartó automatika (ACC)
 • Intelligens távolsági fényszóró asszisztens (IHC)
 • Sebességtámogató rendszer (SAS)
 • Ráfutásos ütközés figyelmeztetés (FCW)
 • Automatikus vészfékező rendszer (AEB)
 • Sávelhagyás figyelmeztetés (LDW)
 • Forgalmi dugó asszisztens (TJA)
 • Közlekedési táblák felismerése (TSR)
 • Sávtartó rendszer (LKA)
 • Sávváltásra figyelmeztetés (LCW)
 • Vészhelyzeti sávtartó rendszer (ELK) / csak sávban/út szélén
 • Holttérfigyelő rendszer (BSM)
 • Hátsó keresztirányú forgalomfelügyelet (RTA)

Az MG Magyarországon számos modellel képviselteti magát, melyek együtt teljes mértékben lefedik a mai kor igényeit: benzines, plug-in-hybrid, illetve teljesen elektromos hajtáslánccal szereltek. Elérhetővé teszi a modern technológiát az autózásban azoknak, akik fiatalos lendületükkel készen állnak akár az elektromos életmódra is. Az MG Pilot rendszer technológiai megoldásaival pedig Európában is az élmezőnybe tartozó vezetéstámogató rendszerekkel látjuk el modelljeinket. Az MG Pilot rendszer funkcióinak elérhetősége a modell felszereltségének függvényében változik.

A vezetés biztonsága mellett hangsúlyt fektetünk a kényelmi és infotainment szolgáltatásokra is, ezáltal modelljeink a vezetés teljes élményét nyújtják. Ismerd meg az MG iSMART szolgáltatásokat ezen a linken.