A News York Times is felfigyelt az MG terjeszkedésére

A News York Times is felfigyelt az MG terjeszkedésére

Az MG Europe felemelkedése nem maradt észrevétlen a The New York Times számára sem, a News York Times is felfigyelt az MG terjeszkedésére.

A neves újság az európai autóvásárlók növekvő érdeklődését a kínai gyártmányú elektromos autók iránt, és különösen az MG sikerét tárgyalja. Az MG évtizedeken át a Nagy-Britanniából származó temperamentumos sportautóiról volt ismert.

Ma azonban a márka ikonikus nyolcszögletű logója azt a törekvést szimbolizálja, hogy a globális autópiac egyik főszereplőjévé váljon. Az MG tökéletes példája annak, hogy a SAIC Motor – az MG anyavállalata – hogyan használja ki az elektromos mobilitásra való átállást, hogy konkurenciát jelentsen az európai, japán és amerikai autómárkáknak, amelyek évtizedek óta uralják az autóipart – írja a lap. A SAIC Motor, Kína legnagyobb autógyártója 2007-ben vásárolta meg az MG márkát. Ma a vállalat a világ hét legnagyobb autógyártója közé tartozik.

Kína a világ legnagyobb autópiaca, és olyan autógyárak, mint a Mercedes-Benz, a BMW és a Volkswagen-csoport több millió autót adnak el ott. A kínai autógyártók nemzetközivé válása csak most tör utat magának, és az MG jár az élen. Az MG 2019 októberében kezdte meg működését a kontinentális Európában. Azóta 16 európai országban közel 400 értékesítési és szervizpontot nyitott, hamarosan Finnország és Svájc is követi. Jelentős teljesítmény egy olyan tradícionális piacon, amely a nem európai autómárkák számára is hírhedten nehéz. A világ néhány legnagyobb gyártója, mint például a Toyota Motor Corporation és a Ford Motor Company, még a 6%-os piaci részesedést sem haladja meg Európában.

Már a megnyitás előtt is jellemző az értékesítés

Az idők azonban gyorsan változnak. Megkezdődött az elektromos mobilitásra való átállás, és a megfizethető árú elektromos járművek iránti kereslet már meghaladja a kínálatot. Bastian Stark, a németországi Unterpleichfeld városában található Rumpel & Stark kereskedés társtulajdonosa mindent tud erről.

“Amikor az MG képviselője megkeresett, hogy legyek MG márkakereskedés, először szkeptikus voltam. Mielőtt még elkezdtük volna a beszélgetést, először is vezetni akartam azt az MG modellt, amellyel a képviselő érkezett. Hamarosan kiderült, hogy ez egy jó autó, amelynek alkatrészei olyan neves beszállítóktól származnak, mint a Bosch, a Valeo és a Continental.”

A Rumpel & Stark beleegyezett abba, hogy az MG-t felvegyék az értékesítési tevékenységükbe, és három modellt adtak el, mielőtt még egy MG logót is kiakasztottak volna a homlokzatra. “A vevőket nagyon vonzza az ár és a viszonylag rövid szállítási idő. Nem alkalmaztam semmilyen marketinget!” – mondta Bastian Stark.

Azóta, hogy 2021 áprilisában megkezdődött az MG-értékesítés Németországban, már több tucat MG márkakereskedés nyitotta meg kapuit országszerte. A cél az, hogy 2021 végére legalább 100 németországi MG Brand Store működjön.

A The New York Times és Bastian Stark beszélgetése képet ad arról, hogy Európa-szerte egyre nagyobb az érdeklődés az MG iránt. Különösen az MG EHS Plug-in Hybrid és az MG ZS EV tudja felhívni magára a figyelmet, míg a nemrég bemutatott MG Marvel R Electric modellről a nemzetközi sajtó is elismerően nyilatkozott. Európa nagyon vágyik az olyan elektromos családi autókra, amelyek valóban megfizethetőek a nagyközönség számára, ugyanakkor minden igényt kielégítenek a funkcionalitás, a biztonság, a felszereltség és a teljesítmény tekintetében.

A News York Times is felfigyelt az MG terjeszkedésére

Nem véletlen, hogy az MG ZS EV már az értékesítés első évében több mint 15 000 vásárlót vonzott. Ezzel több ország, például Hollandia, Dánia, az Egyesült Királyság, Norvégia és Franciaország eladási statisztikáiban is első helyezést ért el.

Norvégiában például az MG ZS EV a 10 legkelendőbb autó között van. Franciaországban az MG nemrég lépte át a 3000 eladott jármű mérföldkövet, és ott már 100 MG márkakereskedés működik. Az Egyesült Királyságban az MG továbbra is a leggyorsabban növekvő autómárka. A regisztrációk számát tekintve még számos ismert japán autómárkát is megelőzött.

Svédországban az értékesítés megkezdését követő első három hónapban már 3500 MG autót adtak el. Az új MG Marvel R Electric és a megújult MG ZS EV bemutatóját követő héten pedig az MG új stockholmi márkakereskedésében több mint 1000 megrendelést regisztráltak.

Belgiumban a Flamand Automobil Szövetség (VAB) annyira el volt ragadtatva az MG ZS EV-től, hogy “2021-ben az év családi autójának” nyilvánította az “elektromos” kategóriában.

Az MG Olaszországban is halad előre, ahol 2021. végére 60 MG márkakereskedés fog üzemelni. Spanyolországban az MG az egyik leggyorsabban növekvő márka, csakúgy, mint Ausztriában, a vonzó ajánlatnak és a viszonylag rövid szállítási időnek köszönhetően, ellentétben a legtöbb más márkával, ahol a számítógépes chipek hiánya miatt a szállítási idők egyre hosszabbak.

Az MG ZS EV nemrég adta át a stafétabotot a megújult ZS EV-nek. Az innovatív családi SUV már elérhető az MG márkakereskedésekben, az MG EHS Plug-in Hybrid és a vadonatúj MG Marvel R Electric mellett. Az új MG5 Electric – a világ első teljesen elektromos kombija pedig hamarosan bevezetésre kerül Európában..