Felkészültség az elektromos autózásra való átállásra – EU körkép

Felkészültség az elektromos autózásra való átállásra – EU körkép

Elektromos autózás a gyakorlatban: Felkészültség az elektromos autózásra való átállásra – EU körkép. LeasePlan 2021-es EV Readiness Index.

A LeasePlan 2021-es EV Readiness Indexe (EV-készültség index) szerint Norvégia, Hollandia és az Egyesült Királyság a legjobban felkészült országok Európában az elektromos autózásra. Ez az átfogó elemzés, amely azt vizsgálja, hogy 22 ország mennyire van felkészülve az elektromos vezetésre, jelentős különbségeket is feltár Európa-szerte.

Luxemburg, Svédország, Ausztria, Németország és Belgium is jobban teljesít. Franciaországnak és Portugáliának van még hova fejlődnie. További országok, mint Olaszország és Spanyolország egyszerűen le vannak maradva a fejlődésben, de új beruházásokat ígérnek.

A 2021-es EV Readiness (felkészültségi szint az elektromos autózásra) Index három tényezőn alapul: Az EV-regisztrációk, az EV-infrastruktúra fejlettsége és a kormányzati ösztönzők az egyes országokban. A kutatásból három fontos megállapítás derül ki:

2020-hoz képest szinte minden ország javított pontszámot ért el, ami azt jelzi, hogy az EV-felkészültség az egész kontinensen nőtt. A javulás üteme azonban Európa-szerte jelentős eltéréseket mutat: Romániában, Szlovákiában és a Cseh Köztársaságban a legalacsonyabb a pontszám és a leglassabb a javulás üteme is. Ez kiemeli a Nyugat- és Kelet-Európa között az EV-felkészültség tekintetében továbbra is fennálló különbségeket.

Az elektromos járművek még soha nem voltak ennyire megfizethetőek. Tizenegy országban az EV-k már most is olcsóbbak, mint belső égésű társaik a TCO-alapon (a teljes fenntartási költséget tekintve). Ráadásul az EV-vezetők átlagosan csak 63%-át fizetik annak az adónak, amelyet a belső égésű motorok vezetői fizetnek. Ausztriában, Görögországban, Magyarországon, Írországban, Lengyelországban és az Egyesült Királyságban pedig egyáltalán nem fizetnek regisztrációs adót az elektromos járművek vezetői.

A töltőinfrastruktúra még mindig lemaradásban van, és kulcsfontosságú lesz az EV-készültség javításában a jövőben. Bár a töltőinfrastruktúra terén történt némi előrelépés, a javulás mértéke valójában csökkent 2019-hez képest (43%-os növekedési arány 2020-ban, szemben a 2019-es 73%-kal).

22 kulcsfontosságú európai ország

A LeasePlan éves EV Readiness Indexe 22 európai országban mérlegeli az EV-készültség kulcsfontosságú tényezőit:

  • Európa öt nagy piaca (Németország, Franciaország, Egyesült Királyság, Olaszország, Spanyolország).
  • a Benelux-államok (Belgium, Hollandia, Luxemburg)
  • a négy északi ország (Svédország, Norvégia, Dánia, Finnország).
  • öt kulcsfontosságú kelet-európai piac (Lengyelország, Románia, Magyarország, Csehország, Szlovákia).
  • öt további fontos piac (Ausztria, Írország, Svájc, Görögország, Portugália).

Felkészültség az elektromos autózásra való átállásra – EU körkép

Norvégia, Hollandia és az Egyesült Királyság kapta a legmagasabb pontszámot az indexen. Ezek az országok a legfelkészültebbek az elektromos járművekre való átállásra. Tavaly ugyanez a három ország foglalta el az első helyeket. Az is nagyon egyértelmű, hogy a villamosítás egyenlőtlenül halad Európa-szerte. Románia, Szlovákia és a Cseh Köztársaság kapta a legalacsonyabb pontszámot, ami a Nyugat- és Kelet-Európa közötti regionális különbségeket jelzi.

Az infrastruktúra a leggyengébb láncszem

A LeasePlan kutatói – és a mérvadó autóipari intézmények – szerint a három tényező közül a töltés teljesített a leggyengébben. A töltőinfrastruktúra hiánya az EV-k elterjedésének egyik fő akadálya. 2020-ban a nyilvános töltőállomások száma Európa-szerte mindössze 43%-kal, összesen csaknem 260 000-rel nőtt. További akadály: az európai töltőpontok mintegy 75%-a mindössze öt országban található. Hollandiában, Norvégiában, Németországban, Franciaországban és az Egyesült Királyságban.

Az MG meghódítja Európát

Akárcsak a LeasePlan, amely a tanulmányhoz a legfontosabb EV-országokat vizsgálta, az MG is gondosan megtervezte európai bevezetését. Az MG Motor Europe 2019 végén kezdte meg értékesítési tevékenységét, és azóta is emelkedő pályán van Európában. A márka – az Egyesült Királyság mellett – már elérhető Hollandiában, Belgiumban, Luxemburgban, Norvégiában, Dániában, Izlandon, Írországban, Franciaországban, Németországban, Ausztriában, Máltán, Olaszországban, Spanyolországban, Portugáliában és Svédországban és 2022 szeptembertől Magyarországon is.

Valamennyi márkánk kínálatait itt tekintheted meg.