MG EHS Plug-in Hybrid sajtóközlemény

MG EHS Plug-in Hybrid sajtóközlemény

Az MG zászlóshajója fenntartható módon teszi elérhetővé a dinamikus, egyben komfortos vezetési élményt a lehető legszélesebb rétegeknek: MG EHS Plug-in Hybrid sajtóközlemény.

MG EHS műszerfal

Mindenből a legjobbat!

  • Az MG márka innovatív, plug-in hibrid hajtáslánccal ellátott, C-szegmensbeli, középkategóriás, családok számára is ideális SUV modellje.
  • 258 lóerős rendszerteljesítményével 6,9 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, és akár 52 km-t is képes tisztán elektromos üzemben megtenni, WLTP-szerinti átlagfogyasztása mindössze 1,8 liter/100km, kombinált CO2-kibocsátása 43 g/km, erőátviteléről pedig 10 fokozatú automata sebességváltó gondoskodik.
  • Kategóriaelső biztonsági- és vezetéstámogató rendszerek.
  • 7 év vagy 150 000 km futásteljesítményig terjedő garancia.

Az EHS az MG első, plug-in hibrid hajtáslánccal készült autója, amelyben nyoma sincs az első próbálkozásokra jellemző bizonytalanságnak: a 258 lóerős rendszerteljesítményével rendkívül dinamikus jármű nem áldozza fel a takarékosságot a sebesség oltárán. Tíz fokozatú automata sebességváltó gondoskodik arról, hogy belsőégésű és hibrid üzemmódban egyaránt a lehető leghatékonyabban adja le teljesítményét. Az elektromotor önmagában, lokális károsanyag kibocsátás nélkül 52 km megtételére képes, amely a városban vagy agglomerációban lakó magyar autós számára elegendő lehet a környezetkímélő közlekedéshez. A hibrid hajtásláncnak köszönhetően a hatótáv nem korlátozott, így azon érdeklődőknek is opcióként szolgál, akik vonakodva fordulnak a tisztán elektromos autók felé. Az EHS-t ára, kiemelkedően magas gyártási kapacitása, rendkívül színvonalas technológiája, valamint a modellre vállalt 7 év garancia páratlanul versenyképes járművé teszi – vagyis mindenből a legjobbat nyújtja.

Az EHS története

Az MG újkori történelme során azt tűzte ki célul, hogy a legfejlettebb, leginnovatívabb autóipari technológiákat elérhetővé teszi a lehető legszélesebb vásárlóközönség részére. Tervük egyik első és fontos lépése a ZS kompakt SUV bevezetése volt, amely megjelenése után osztatlan sikert ért el szakmai és vásárlói körben. Ezt követte 2019-ben az HS-modellcsalád, amely a ZS által kitaposott úton haladt, viszont a ZS-nél nagyobb mérete ideális autóvá teszi nagyobb családok számára is. Kiváló ár-érték aránya pedig olyanoknak is megteremti a prémium SUV-élményt, akik eddig úgy vélték, nem engedhetik meg maguknak. Az autó alapjául szolgáló, belsőégésű motorral szerelt HS ötcsillagos Euro NCAP töréstesztje mellett, az EHS Plug-in Hybrid kategóriaelső vezetéstámogató- és biztonsági rendszerei is arról gondoskodnak, hogy az autó minden utasa maximális kényelem mellett, maximális biztonságban érjen célba.

Dizájn

Az MG EHS Plug-in Hybrid az elérhető prémium szellemében készült. Formaterve tökéletesen illeszkedik az európai ízlésvilághoz: vonalai határozottságot, dinamizmust és praktikumot sugallanak. Elöl az egyedi, gyémántmintázatú hűtőmaszk a valaha volt legnagyobb MG logót fogja közre, hátul pedig dupla kipufogóvégek és alumínium lökhárítók keretezik a látványos karosszériát. A Luxury felszereltségi szint esetén az első világítótestek LED-fényszórók, látványos, dinamikus hátsó irányjelzőkkel jelezhetjük kanyarodási szándékunkat.

Belül az otthonos hangulat megteremtése volt a cél. A tervezők olyan enteriőrt alkottak, amelyben a hosszú utak is pihentetőek: puha tapintású anyagok, kategóriaelső váll- és fejtér, turbina formájú légbeömlők gondoskodnak az utasok kellemes közérzetéről. Családi autóról lévén szó nemcsak az elöl, hanem a hátul ülők kényelme is kiemelten fontos szerepet játszott a tervezés során: ennek érdekében az üléstámlák dönthetőek lettek, négy darab USB csatlakozó is helyet kapott, továbbá praktikus, kinyitható pohártartókat tartalmazó hátsó kartámasz garantálja az egész család kényelmét.

Az EHS Plug-in Hybrid verziója négy, szemkápráztató színben érhető el: Medal Silver, Phantom Red, Pebble Black és Dover White.

Hajtáslánc

Az MG EHS Plug-in Hybrid a márka harmadik modellje, amely elektromos hajtáslánccal készül, de az első plug-in hibrid technológiás autója. A rendkívül hatékony, akár 52 kilométer megtételére alkalmas villanymotorral kiegészített erőforrás dinamikus vezetési élményt nyújt. Nulláról százra 6,9 másodperc alatt gyorsul, mégis gazdaságos és fenntartható használatot biztosít. Hibrid üzemmódban mindössze 1,8 litert fogyaszt 100 kilométerenként és 43 g/km az autó CO2-kibocsátása. Type-2 töltő használatával az MG EHS Plug-in Hybrid nulláról 100%-ra 4,5 óra alatt tölthető fel.

A kiváló menetteljesítmény és kimondottan környezetbarát működés záloga a szofisztikált erőforrás mellett, az optimális hatékonyságra hangolt 10 fokozatú automata sebességváltó, amely minden forgalmi szituációban képes megtalálni a teljesítmény és takarékos működés ideális kombinációját.

Beltér

A praktikus, 448 literes csomagtér könnyen pakolható, a szériafelszereltség részeként 60:40 arányban ledönthető hátsó üléssorral a raktér 1375 literesre bővíthető, így szükség esetén akár bútorok is szállíthatók az EHS-sel. Praktikum terén a hibrid hajtáslánc ellenére sem köt kompromisszumot az EHS: a csomagtér padlója sík, emellett külön rekeszek állnak rendelkezésre akár a töltőkábel, illetve egyéb tárgyak számára. A vezetőülés minden felszereltségi szint esetén elektromosan állítható, Luxury verzió esetén kiegészül elektromosan állítható első utasüléssel, és opcionálisan választható integrált exkluzív burgundi bőr sportülésekkel.

Hathangszórós hifi gondoskodik arról, hogy az utasok kedvenc zenéiket útközben is koncertminőségben hallgathassák. A Luxury felszereltséggel szerelt modellekben az óriás belső térérzetet nyitható panoráma napfénytető növeli, az utasok komfortérzetét hangulatvilágítás javítja, a hátsó üléssor pedig – amelyhez olvasólámpák is tartoznak – felnőttek számára is bőven elég helyet biztosít hosszabb utazásokhoz is.

MG Pilot – Biztonságban az utakon

Az MG EHS Plug-in Hybrid egyik legfontosabb tartozéka az MG Pilot komplex vezetéstámogató rendszer, mely számos elemből áll:

  • Aktív vészfékező rendszer (AEB): 20 km/h alatti sebességnél az autó fékez, hogy elkerülje a másik járművel, gyalogossal vagy kerékpárral való ütközést.
  • Sávtartó rendszer (LKA): a sávtartó rendszer egy kamera segítségével érzékeli a sáv jelzéseit, illetve a jármű helyzetét a sávon belül. Ha az LKA azt érzékeli, hogy a jármű elhagyni készül a sávot, akkor fény- és hangjelzésekkel figyelmezteti a vezetőt, illetve automatikus kormánymozdulatokkal tartja sávon belül az autót.
  • Adaptív sebességtartó automatika (ACC): az ACC folyamatosan figyelemmel kíséri az autó előtti forgalmat, tartja a beállított sebességet és távolságot kivéve, ha az autó előtt lassabban haladó járművet észlel. Ilyenkor automatikusan lassít, majd ha az elöl haladó jármű gyorsít, akkor automatikusan visszaáll a beállított sebességre.
  • Forgalmi dugó asszisztens (TJA): ha be van kapcsolva az ACC, akkor az EHS Plug-in Hybrid 60 km/órás sebesség alatt képes a forgalmi sávon belül maradva követni az előtte haladó autót, akár kanyarban is.
  • Intelligens távolsági fényszóró asszisztens (IHC): amennyiben a távolsági fényszóró AUTO állásban van, a rendszer automatikusan tompított fényszóróra kapcsol, ha az autó előtt egy másik járművet észlel.
  • Sebességtámogató rendszer (SAS): az MG EHS Plug-in Hybrid észleli a sebességkorlátozó forgalmi táblákat, és azokat megjelenítve figyelmezteti a vezetőt azok betartására.

Felszereltségi szintek

Az MG EHS Plug-in Hybrid kétféle felszereltségi szintje a vásárlói igények teljeskörű kielégítése mellett egyszerűsíti a kiválasztási folyamatot.

A rendkívül jól felszerelt Comfort felszereltségi szint számos olyan elemet tartalmaz, amelyek a konkurens típusoknál felár ellenében, vagy még úgysem érhetők el. Ilyen a már említett MG Pilot, a kulcs nélküli ajtónyitás és nyomógombos motorindítás, az Eco bőr üléskárpit, a LED nappali menetfény, a 2 zónás klímaberendezés, a 10,1”-os színes érintőképernyő, a tolatókamerás első és hátsó parkolóradar, vagy az esőérzékelő.

A Luxury felszereltség – ahogy neve is utal rá – igazán prémium színvonalú extrákkal ruházza fel az EHS Plug-in Hybrid modellt. Többek közöt 360°-os kamerarendszert, alumínium sportpedálokat, hátsó olvasólámpákat, Bader® integrált, Alcantara betétekkel ellátott első sportüléseket, nyitható panoráma napfénytetőt és elektromos mozgatású csomagtérajtót tartalmaz.

Garancia

Az MG hisz autóinak minőségében. Az MG termékei a rendkívül alapos tervezés és csúcskategóriás gyártási sztenderdek és összeszerelési minőség miatt – minőségben és megbízhatóságban is a legmagasabb színvonalat képviselik. Ezért az általa gyártott és forgalmazott összes MG modellre teljes körű (általános műszaki-, átrozsdásodás elleni-, illetve az akkumulátorcsomag teljesítményére vonatkozó) garanciát vállal 7 év vagy 150 000 kilométeres futásteljesítményig, amely átruházható, ha az autó a garancia érvényességének időtartama alatt gazdát cserél.