Az első MG4 Electric szállítmány

Az első MG4 Electric szállítmány

Az első MG4 Electric szállítmány júliusban kelt útjára, hogy az európai piacon bemutatkozzon a világ legkeskenyebb akkumulátor csomagjával.

Érkeznek a teljesen elektromos MG4 személyautók
Érkeznek a teljesen elektromos MG4 személyautók

A SAIC Motor új elektromos autómodelljének, az MG4 ELECTRIC-nek az első szállítmánya 2022. július 21-én indult el a sanghaji Haitong kikötőből egy ro-ro hajón, hogy megérkezzen Európába, a modell premierjére.

Az MG4 meghatározó lesz az elektromos autók világában

Az MG4 ELECTRIC-et a SAIC Motor, Kína legnagyobb autógyártója mutatta be, és az autógyártó új MSP platformjára épül, amelyet kizárólag tisztán elektromos autókhoz terveztek. A jármű a vállalat One Pack akkumulátorát kapta meg, amelynek energiasűrűsége elérheti a 180 Wh/kg-ot. Az aktív biztonsági rendszerrel rendszerrel felszerelt MSP célja, hogy biztonságos és csendes környezetet biztosítson az ügyfeleknek. Az új modell “zéró termikus kockázat” rendszerrel is rendelkezik, amely megakadályozza, hogy kigyulladjon vagy túlmelegedjen. Az MG4 ELECTRIC a tervezés, a biztonság, a környezetvédelem és a minőség tekintetében elérte a nemzetközi prémium szintet, és várhatóan idén ősszel kerül piacra Európában.

Érkeznek a teljesen elektromos MG4 személyautók

Kiemelkedő fogadtatás

A hivatalos adatok szerint az MG járművek értékesítési volumene Európában meghaladta a 45 000 darabot, és az MG a tisztán elektromos járművek piacán az első 10 között van Svédországban, Norvégiában és más országokban. A SAIC Motor célja, hogy 2022-ben több mint 800 000 járművet adjon el a tengerentúlon, és ezzel tovább növelje vezető szerepét a nemzetközi piacon.

A SAIC Motor az új energiával működő jármű koncepcióra (NEV) alapozva bemutatta az MG4 ELECTRIC-et, az első elektromos modelljét, amelyet “a globális piacokat szem előtt tartva” fejlesztett ki, és amely a tengerentúli célközönség kiemelt elvárásainak fog megfelelni a biztonság, a környezetvédelem és az intelligencia tekintetében.

Az MG4 ELECTRIC 2022 őszén debütál Európában, többek között Németországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Olaszországban, Spanyolországban, Norvégiában, Svédországban, Dániában, Hollandiában, Belgiumban és Luxemburgban. A 2023-ra kitűzött globális értékesítési cél 150 000 jármű, az új járműmodell jövőre Ausztráliába, Új-Zélandra, a Közel-Keletre, Mexikóba és Dél-Amerikába is tervezi a belépést. Emellett hat kontinens főbb regionális piacait is lefedni fogja. Magyarországi megjelenése 2023-ban várható.

Az MG4 ELECTRIC-et a SAIC Design globális csapata közösen tervezte.

Az első MG4 Electric szállítmány

Érkeznek a teljesen elektromos MG4 személyautók

Kína vezető autógyártó vállalataként a SAIC Motor már régóta követi a “szisztematikus, jól megtervezett és jól szervezett” rendszer elvét a nemzetközi tevékenységek előmozdítása érdekében, és a globális piac számára olyan autóipari láncot hozott létre, amely integrálja a kutatás-fejlesztést (K+F), a marketinget, a logisztikát, az alkatrész ellátást, a gyártást, a finanszírozást és a használt autókat. Az autógyártó három K+F innovációs központot is létrehozott az Egyesült Államokban, a Szilícium-völgyben, Londonban, az Egyesült Királyság fővárosában és Tel-Avivban, Izrael egyik kiemelt gazdasági központjában.

A SAIC Motor emellett négy tengerentúli járműgyártó bázist épített Thaiföldön, Indonéziában, Indiában és Pakisztánban, valamint több mint 100 autóalkatrész-gyártó és K+F bázist, továbbá több mint 1800 marketingszolgáltatót. Hat saját üzemeltetésű nemzetközi szállítási útvonalat nyitott Délkelet-Ázsiába, Mexikóba, Dél-Amerika nyugati részére és Európába.

Jelenleg a SAIC Motor szolgáltatásai és termékei közel 90 országban és régióban érhetőek el, és a vállalat hat nagy regionális piacot alakított ki az Európai Unióban, Ausztráliában és Új-Zélandon, az Egyesült Államokban, a Közel-Keleten, és Ázsiában.

A hivatalos adatok szerint a SAIC Motor 2021-ben 697 000 járművet értékesített a tengerentúli piacokon, ami 78,9 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest, és hat egymást követő évben az első helyen áll a hazai autógyárak között a tengerentúli eladások tekintetében. 2022 első felében az autógyártó 381 000 járművet értékesített a tengerentúlon, ami 47,7 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. Minden harmadik tengerentúlon eladott kínai autóból egyet a SAIC motor gyárt.

A SAIC Motor 2007-ben kezdte meg az MG márkájú járművek exportját, és mára a legnépszerűbb kínai márkává vált a tengerentúli piacokon. Hivatalos adatok szerint az MG járművek tengerentúli eladásai meghaladták az egymilliót, és több mint hatmillió követőt vonzott a tengerentúli közösségi média platformokon. Jelenleg az MG már 84 országban és régióban kapható, és 18 országban és régióban a top 10 márka között szerepel.

Európa lesz a SAIC Motor első tengerentúli piaca, amelynek éves értékesítése várhatóan meghaladja majd a 100 000 darabot.