MG Cyberster

MG Cyberster

Magyarországon is bemutatkozott az MG Cyberster, amely 2024-ben már itthon is megvásárolható lesz.

Részletes beszámolónk a premierről itt olvasható.

MG Cyberster sajtótájékoztató

Az MG Sanghajban mutatta be az új MG Cyberster koncepciót. A feltűnő kétajtós, kétüléses, teljesen elektromos sportkocsi felforgatja a hagyományos mobilitási színterek és az e-sport szórakoztató élmény közötti határokat, energikus dizájnesztétikával, vezető mechanikai teljesítménnyel és élvonalbeli technológiával.

MG Cyberster
MG Cyberster


Az MG Cyberstert az MG globális formatervező csapata alkotta meg. A koncepció megörökölte a klasszikus kabrió formát, amely az MG hagyományait idézi. Számos stílusjegyet merítve a klasszikus MGB Roadsterből. Az elülső részen az MG klasszikus kerek fényszóróinak és karcsú hűtőrácsának kialakítása, valamint a bekapcsoláskor kinyíló interaktív “Magic Eye” fényszórók jelennek meg. A

jobb aerodinamikai teljesítmény elérése érdekében az MG Cyberster a hűtőrácsot az első kerekek felé vezető aerodinamikus légcsatornává fejlesztette, az EV-korszak új esztétikáját értelmezve. Másik feltűnő részlet az autó oldalán végigfutó “lézeröves” LED-csík. Az autó hátuljába integrált LED-es hátsó lámpák az MG brit örökségét idéző digitális képet vetítenek előre. Emellett a 7 küllős “hacker blade” központi zárású, nagy teljesítményű kerekek is fokozzák az MG Cyberster általános dinamikáját.

Az MG Cyberster lenyűgöző belső térrel rendelkezik, amely tökéletesen illeszkedik a kétüléses sportautó dinamikus megjelenéséhez. A “digitális szálak” belsőépítészeti témája vezető-központú elrendezést alkalmaz, bal és jobb oldali, különálló pilótafülke kialakítással. Nagyméretű LED-es műszeregység is található benne, egy második központi képernyővel, amely fokozza a vezetés élvezetét.

Az MG Cyberster modell modul nélküli akkumulátorral érkezik

Teljesítményét tekintve az MG Cyberster mélyen integrálja a mechanikus teljesítményt és az intelligens technológiát. A koncepció sportkocsi intelligens, teljesen elektromos architektúrával rendelkezik, a modul nélküli akkumulátortechnológia (CTP) továbbfejlesztett változatával. Ennek köszönhetően az MG Cyberster lenyűgöző, 800 kilométeres hatótávolságot kínál, és kevesebb mint három másodperc alatt gyorsul fel 0-100 km/h-ról. Az intelligens vezetés, az aktív frissítő technológia, az 5G összekapcsolhatóság és a 3. szintű autonóm vezetési képesség fejlett intelligens technológiát soroltat fel.

Carl Gotham, a SAIC Design Advanced London igazgatója elmondta: “A Cyberster egy merész koncepció, amely határozottan az MG jövőjébe tekint. Érinti örökségünket, de ami ennél is fontosabb, élvonalbeli technológiánkra és fejlett formatervezésünkre épít. A sportautók az MG DNS-ének éltető elemei, és a Cyberster egy rendkívül izgalmas koncepció számunkra.”

MG Cyberster

2024-ben lesz pontosan száz éve, hogy megalapították az ikonikus brit autómárkát, az MG-t (Morris Garages). A közelgő évforduló remek alkalom arra, hogy megálmodjuk a régi és a megújult MG márka közötti kapcsolatot. Az MG Cybersterrel a márka megmutatja sportos törekvéseit, miközben a jövő sportautójának lehetőségeit kutatja.