Az MG felkészült a jövőre

Az MG felkészült a jövőre

Mivel Európában mintegy 250 millió autó van forgalomban, az autóipar fontos szerepet játszik a CO2-kibocsátás csökkentésében. Az MG felkészült a jövőre.

Az MG felkészült a jövőre
Az MG felkészült a jövőre

Az Európai Parlament hivatalosan is jóváhagyta azt a javaslatot, amely szerint 2035-től betiltanák az új benzin- és dízelüzemű személygépkocsik értékesítését az Európai Unióban. Addigra csak nulla károsanyag-kibocsátású hajtáslánccal rendelkező új autók kerülhetnek forgalomba. Mit jelent ez az MG Motor számára? Semmit! Már most készen állunk, sőt meg is előzzük az európai terveket.

Az Európai Unió (EU) célja, hogy 2050-re klímasemleges legyen. Ennek a célnak a részeként 2021-ben bemutatták a “Fit for 55” tervet, amely 2030-ra legalább 55%-os CO2-csökkentési célt tűzött ki az 1990-es szinthez képest.

Mivel Európában mintegy 250 millió autó van forgalomban, az autóipar fontos szerepet játszik a CO2-kibocsátás csökkentésében. Ezért döntött most az Európai Parlament arról is, hogy 2035-től betiltja a belső égésű motorral (ICE) felszerelt új személygépkocsik értékesítését. Ez egy nagyon érdekes és ígéretes törekvés, amely óriási hatással lesz az iparágra.

Az MG bizonyítja, hogy ez lehetséges

A szavazási fordulót megelőzően kiterjedt lobbitevékenységet folytattak az új, belső égésű motorral felszerelt személygépkocsik tilalmának elhalasztása érdekében. A kritikusok azzal érvelnek, hogy a nulla károsanyag-kibocsátású járművek még mindig túl drágák ahhoz, hogy ezeket a terveket az egész EU-ban megvalósítsák. A praktikus, a család számára elegendő helyet kínáló, fejlett technológiával és biztonsággal, kényelemmel és megnyugtató hatótávolsággal rendelkező elektromos járművek nem lesznek megfizethetőek a nagyközönség számára Európában.

A valóságban azonban nem ez a helyzet. Az MG ZS EV 2019 októberi bemutatása óta a márka bebizonyította, hogy az elektromos autózás valóban megfizethető. Az MG első járműve a kontinentális Európában kitörölhetetlen benyomást keltett, mint az első valóban megfizethető, teljesen elektromos SUV a B-szegmensben. A kínai anyavállalat által újjáélesztett ikonikus brit autómárka azzal az egyértelmű céllal lépett be a rendkívül kiélezett európai autópiacra, hogy a modern családok és vállalkozások minden igényét kielégítő, vonzó, biztonságos és kiváló minőségű elektromos járművekkel rázza fel az európai EV-piacot. Mindenekelőtt versenyképes áron.

Megfizethető EV márka

A népszerű MG ZS EV, a sokoldalú EHS Plug-in Hybrid, a fejlett és fényűző MG Marvel R Electric és a praktikus MG5 Electric – a világ első tisztán elektromos kombija – bevezetését követően az MG szilárd hírnevet szerzett magának, mint az első megfizethető árú elektromos autómárka Európában.

Alig három évvel az európai kontinensen történő értékesítés megkezdése után már több mint 530 MG értékesítési és szervizpartner működik tizenhat országban. Az eladások 2021-ben megháromszorozódtak, az MG pedig nemrég új mérföldkövet ért el: 2007 óta 1 millió autót adtak el a tengerentúlon. A márka sikere részben annak köszönhető, hogy az MG az ár, a felszereltség és a technológia tekintetében okos választásként jelenik meg, anélkül, hogy tulajdonosa kompromisszumot kötne a minőség és a biztonság terén. Emellett az MG láthatóbbá vált, és a márka ismertsége folyamatosan növekszik.

Az MG4 Electric új mércét állít fel

És mi még csak most kezdtük el európai tevékenységünket. Még sok minden vár ránk! 2022 őszén, a vadonatúj MG4 Electric bemutatkozott Európában. Ez a vezető technológiával, vonzó dizájnnal és hatalmas vezetési élménnyel rendelkező újonc az MG első ötajtós ferdehátúja az európai C-szegmensben. Az MG4 Electric az MG anyavállalata, a SAIC Motor által kifejlesztett, teljesen új MSP (Modular Scalable Platform) platformon alapuló elektromos autók teljesen új generációjának első tagja.

A várhatóan 2022 negyedik negyedévében az MG-kereskedésekbe érkező MG4 Electric modellel (Magyarországon 2023-ban várható a modell) az MG ismét bebizonyítja, hogy az elektromos autózás valóban megfizethető. Tilalom az új, belső égésű autókra? Mi készen állunk, sőt, megelőzzük az európai terveket.

Az MG felkészült a jövőre

Emellett az elkövetkező években az EV akkumulátorok gyártási költségei (kWh-ként) tovább csökkennek majd. A BloombergNEF szerint a költségek 2030-ra több mint 50%-kal csökkennek 2020-hoz képest. Ez azt is jelenti, hogy az elektromos autók gyártása addigra olcsóbb lesz, mint a belső égésű autóké. A “Fit for 55” terv továbbá 2030-ig legalább 3,5 millió további töltőpont finanszírozását és kiépítését írja elő. Az európai töltőinfrastruktúra gyorsított bővítése feltétlenül szükséges a fosszilis energiáról az elektromosra való zökkenőmentes és gyorsított átálláshoz.

Bármit is következzen, mi az MG felkészült a jövőre. Továbbra is az elektromos autókra és a kapcsolódó technológiára összpontosítunk, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a közeljövőben még inkább elérhetővé tegyük az elektromos mobilitást az európai autósok számára.