Az MG új értékesítési rekordot ért el

Az MG új értékesítési rekordot ért el

Az MG új értékesítési rekordot ért el 2021. szeptember hónapban Európában, a 8 369 jármű értékesítésével az eredmények tovább növekednek.

Ez 77%-os növekedést jelent 2020 azonos időszakához képest, amikor az MG összesen 4.723 darabot értékesített. Ez az első alkalom, hogy az MG egy hónap alatt több mint 8000 darab új autót adott el.

Matt Lei, az MG Motor Europe vezérigazgatója nagyon büszke az Európában mindössze két modellel – a 100%-ban elektromos MG ZS EV-vel és az MG EHS Plug-in Hybriddel – elért értékesítési adatokra. “2021 első kilenc hónapjában 14 258 darabot adtunk el Európában és 22 932 darabot az Egyesült Királyságban. Ez összesen 37 190 darabot jelent. A 2020-as év azonos időszakához képest 214%-os növekedést realizáltunk a kontinentális Európában, összességében pedig közel 100%-os növekedést. Ez nagyszerű eredmény egy olyan autómárkától, amely mindössze két évvel ezelőtt kezdte meg értékesítési tevékenységét a kontinentális Európában. Örülök, hogy az európai vásárlók értékelik termékeinket, és elégedett vagyok a szeptemberi értékesítési rekordunkkal is.”

Az MG a 2020-as teljes évben 7.155 darabos európai eladással tette le a névjegyét. Mivel a 100%-ban elektromos MG ZS EV túl van az első teljes értékesítési évén – Hollandiában (2019 októbere óta), Norvégiában (2020 februárja óta), Franciaországban, Izlandon és Dániában (2020 júniusa óta) – a márka nemcsak nagyszerű értékesítési eredményeket ért el, hanem a top 10-es helyezéseket is elérte. Norvégiában például az MG ZS EV összességében a 8. legkelendőbb autó volt, és a 7. legkelendőbb elektromos autó, 4,85%-os piaci részesedéssel a BEV-piacon (Battery Electric Vehicle). Belgiumban az MG ZS EV az “Év családi autója” címet nyerte el.

Az MG új értékesítési rekordot ért el

2021-ben az MG még ennél is jobban teljesített. A márka bevezetésre került Ausztriában, Németországban, Spanyolországban, Portugáliában és Olaszországban. Svédországban az MG a BEV-eladások terén azonnal (az augusztusi indulás óta) a top 3 közé került, szeptemberben több mint 900 darabot adtak el belőle. További nagy eredmény, hogy az MG már 16 európai piacon van forgalomban, hamarosan Finnország és Svájc is követi. 2019 októbere óta az MG több mint 300 MG márkakereskedést (értékesítési és szervizpartnereket) nyitott Európában, és az év végére várhatóan 400 MG márkakereskedést fog üzemelni.

Az MG család tovább fog bővülni. A márka új modelleket jelentett be, mint például az MG Marvel R Electric, amely hamarosan megérkezik az európai MG márkakereskedésekbe. Az MG további új modellje az MG5 Electric, a világ első tisztán elektromos kombija.

Matt Lei: “Az MG gyorsan bővíti elektromos modellkínálatát. A 2022-es évben még több EV modellre számíthatunk. Végül úgy gondoljuk, hogy öt-hat új modell felel majd meg az igényeinknek. Célunk, hogy felpezsdítsük az európai EV-piacot lenyűgöző formatervezésű járművekkel, amelyek kiváló minőséget és kivitelezést, valamint rengeteg fejlett technológiát kínálnak versenyképes áron”.