Ismerd meg az MG tulajdonos SAIC Motor vállalatot

Ismerd meg az MG tulajdonos SAIC Motor vállalatot

Egy új generáció számára fejlesztett elektromos márkaként vezeti be a SAIC Motor az MG márkát Európában, egyedi garanciális feltételekkel.

SAIC Motor termékek
SAIC Motor termékek

Az ügyfelek és a nemzetközi média pozitívan, sőt kissé meglepődve nyilatkoznak a megújult kínai autómárka MG modelljeinek magas minőségéről. De ez nem is olyan meglepő, tekintve, hogy az MG a SAIC Motor égisze alatt működik. Tudj meg többet a befolyásos és progresszív anyavállalatról.
A SAIC Motor (Shanghai Automotive Industry Corporation) 1958-ban alakult, és a világ hetedik legnagyobb autógyártója. Kínában a legnagyobb autógyártó. 2020-ban 5,6 millió járművet értékesített, ezzel az elmúlt 15 évben az első helyen állt Kínában.

A vállalat arról is ismert, hogy Kínában elsőként hozott létre vegyesvállalatot az autógyártás területén. A Volkswagennel partnerségben 1984-ben. Azóta a SAIC Motor SAIC Volkswagen néven gyárt Volkswageneket a kínai piacra. 1997-ben a SAIC Motor és a General Motors hasonló vegyesvállalatot hozott létre.

SAIC Motor
SAIC Motor

A saját márkák bővítése

A vállalaton belüli másik tagadhatatlan előrelépés az egyre több saját márka fejlesztése. Kezdve természetesen az MG-vel. De olyan márkák is, mint a Maxus, a Roewe, az R márka, a nemrégiben bevezetett új autómárka, az IM és számos más. Az ázsiai gyártó számos eredményt ért el az elmúlt években. A 2020-as évben rekordszámú, 2,6 millió saját márkás járművet értékesített, ami a teljes értékesítés 46,4%-át teszi ki.

A Shanghai Automotive Industry Corporation által gyártott új elektromos meghajtású járművek (NEV) – amely kifejezéssel az akkumulátoros elektromos járműveket (BEV), a plug-in hibrid elektromos járműveket (PHEV) és az üzemanyagcellás elektromos járműveket jelöli – értékesítése 2020-ban 73,4%-kal nőtt az előző évhez képest. Ez a leggyorsabb növekedési ütemet és a legmagasabb értékesítési számokat jelenti Kínában.

Célok és elkötelezettség

A siker nyilvánvaló erőssége a töretlen összpontosítás és elkötelezettség. Különösen a villamosítás, az intelligens összekapcsolhatóság, a megosztás és a globalizáció, az alapvető technológiák független ellenőrzésének felgyorsítása és a differenciált versenyelőnyök ápolása.

Villamosítás: A SAIC Motor teljes mértékben megvalósította a BEV-k, PHEV-k és FCEV-k műszaki fejlesztését. Teljes termékmátrixot és ipari láncot alakított ki, és több mint 50 terméket vezetett be. Ezen túlmenően a SAIC Motor és az Infineon közösen létrehozta az IGBT-t (új energiával működő járművek teljesítmény félvezetője), egy alapvető alkatrészeket gyártó vállalatot, amely ipari szövetséget kötött a CATL-lel az új energiával működő akkumulátorok számára.


Intelligens csatlakoztathatóság: A SAIC hivatalosan is tagja lett az 5G Automotive Associationnek. Stratégiai együttműködést kötött a China Mobile-lal és a Huawei-vel az intelligens mobilitás és az 5G-V2X járműkommunikációs technológia közös fejlesztése érdekében. Jelenleg a SAIC Motor öt innovációs központot üzemeltet. Ezek közé tartozik az AI, a big data, a felhőalapú számítástechnika, a kiberbiztonság és a szoftverfejlesztés. Aktívan telepített olyan alapvető hardvereket is, mint az érzékelők, a chipek és a tartományvezérlők.


Megosztás: A “SAIC Mobility” az Alibaba és a CATL által közösen befektetett stratégiai finanszírozási körben több mint 300 millió RMB-t gyűjtött be. Egy másik példa a “SAIC Mobility Rental”, amely 20 kínai városban nyújt autómentő szolgáltatást, több mint 20 millió regisztrált felhasználóval.


Globalizáció: A SAIC Motor a világ több mint 60 országában és régiójában van jelen. Emellett több mint 810 tengerentúli marketing- és szervizpontot hozott létre, és kilenc tengerentúli piacot hozott létre Thaiföldön, az Egyesült Királyságban, az Európai Unióban, Indonéziában, Chilében, Ausztráliában és Új-Zélandon, a Közel-Keleten, Indiában és Egyiptomban. A SAIC Motor exportja és tengerentúli értékesítése öt egymást követő évben az első helyen állt Kínában.

Világos küldetés

SAIC design
SAIC design

De mi a helyzet az MG-vel? Nos, el lehet képzelni, hogy több mint harminc év elteltével a SAIC Motor rengeteg szakértelmet szerzett abban, hogyan kell magas színvonalú autót fejleszteni a magas elvárásoknak megfelelően. A SAIC sanghaji és londoni formatervező stúdiói által készített vonzó formatervekkel, valamint a sikeres márka megteremtésére való töretlen összpontosítással és elkötelezettséggel együtt az MG egyedülálló módon képes olyan ázsiai autót gyártani, amely meghaladja az európai autósok elvárásait. És ez az európai média szerint első alkalom egy kínai autómárka esetében.

A SAIC Motor nagyon világos küldetéssel vezette be a megújult MG márkát. Egy új generáció számára elérhető elektromos márkaként, az egyik legjobb garanciális feltételekkel egy nagyon igényes piacon.

Az EV-piac vérfrissítése

Az MG okos és új választási lehetőségként rázza fel az EV-piacot. Célunk, hogy fejlett technológiájú, jól megtervezett, biztonságos és intelligens autókat kínáljunk. Erre tökéletes példa az MG ZS EV 5 csillagos Euro NCAP minősítése. Mivel ez az első akkumulátoros-elektromos autó a B-SUV szegmensben, amely elérte ezt a maximális pontszámot a törésteszteken.

És ez még nem minden. Az MG 2021 második negyedévétől újabb ígéretes elektromos járműveket jelentett be. A SAIC Motor elkötelezett amellett, hogy az elektromos és villamosított autózást elérhetővé tegye Európában, az MG márkával az élen.