MG forgalmi dugó asszisztens

MG forgalmi dugó asszisztens

MG forgalmi dugó asszisztens egy intelligens rendszer funkció, amely nyugalmat és biztonságot nyújt a forgalom figyelésével.

A vezetés nagyon szórakoztató, de időnként fárasztó is lehet. Különösen dugókban, egy hosszú munkanap után, amikor a koncentráció már nem optimális, és erőfeszítést igényel, hogy folyamatosan figyeld a körülötted zajló forgalmat. Az ilyen pillanatokban nagyon hasznos, ha az intelligens technológiára támaszkodhatsz, amely extra nyugalmat és biztonságot nyújt, mint például a Traffic Jam Assistance.

A Traffic Jam Assistance (forgalmi dugó asszisztens) egy aktív biztonsági rendszer az intelligens asszisztens rendszerek átfogó kínálatának részeként. Ezeket MG Pilot néven csoportosítjuk. Ezek az úgynevezett fejlett vezetőtámogató rendszerek (ADAS). Ezen rendszerek minden elektromos MG modell esetén az alapfelszereltség részét képezik, és modelltől függően 12-15 különböző funkciót tartalmaznak.

MG Pilot

Ezek az MG Pilot biztonsági rendszerek figyelmeztetik a vezetőt a potenciális veszélyekre, és szükség esetén akár be is avatkoznak. Gondoljunk csak a sávtartó asszisztensre, a hátsó forgalomfigyelőre, a holttérfigyelőre, a fáradtságra figyelmeztető rendszerre és az automatikus vészfékezéssel ellátott első ütközésfigyelőre. Mindezek célja, hogy könnyebbé, élvezetesebbé és mindenekelőtt biztonságosabbá tegyék a vezetést. De az MG Pilot olyan vezetőtámogató rendszereket is tartalmaz, amelyek részben kontrollálják a vezetést, mint például a Traffic Jam Assistance.

Az MG forgalmi dugó asszisztens működése

A Traffic Jam Assistance (TJA) egy fejlett vezetőtámogató rendszer. A TJA folyamatosan méri a környező járművek sebességét, amikor az adaptív sebességtartó automatika be van kapcsolva. Ezt a sebességet összehasonlítja az MG modelled saját haladási sebességével.

Ha a Traffic Jam Assistance sok 60 km/h alatti sebességű környező járművet észlel – és ezért nagy valószínűséggel dugóba kerül -, a vezető aktiválhatja a Traffic Jam Assistance rendszert. Ezzel az MG részben átveszi a vezetést felett a kontrollt.

A Traffic Jam Assistance bekapcsolásával az autó automatikusan követi az elöl haladó járművet. Teljesen magától gyorsít és fékez, 60 km/h alatti sebességnél minden sebességtartományban egészen a megállásig, majd tovább. Emellett az intelligens technológia folyamatosan tartja az általad beállított távolságot az előtted haladó járműhöz viszonyítva. De ez még nem minden: a Traffic Jam Assistance funkcióval az MG modelled automatikusan kormányoz is, hogy az autód az adott sávban maradjon. Még enyhe kanyarokban is. Nagyon kényelmes, gondtalan és biztonságos vezetés, függetlenül a látási viszonyoktól, az időjárási viszonyoktól és az úton lévő forgalomtól.