MG iSMART app

MG iSMART app

MG iSMART app: az MG Marvel R Electric, valamint az MG ZS EV és az MG5 Electric alapfelszereltségként az MG iSMART fejlett csatlakoztatási rendszerrel rendelkezik.

Ez a rendszer több szempontból is lenyűgöző. Nemcsak a kezelhetőség, az ergonómia és az (online) funkciók mennyisége szempontjából, hanem az iSMART okostelefon-alkalmazással való kapcsolat is nagyon kényelmes és hasznos.

Az MG iSMART app (okostelefon-alkalmazás) az MG Marvel R Electric, a (megújult) MG ZS EV és az új MG5 Electric minden vezetője számára hasznos kellék. Ezzel az alkalmazással távolról vezérelheted autód különböző funkcióit, bárhol is legyél az adott pillanatban. Az alkalmazásban az autóval kapcsolatos mindenféle információt is ellenőrizhetsz, gyorsan és egyszerűen, akár a fotelból.

Előfűtés vagy előhűtés

Kezdjük azokkal a funkciókkal, amelyeket távolról vezérelhetsz az alkalmazással. Az egyik nagyszerű funkció, hogy már az applikációval bekapcsolhatod az autóban a légkondicionálót vagy a fűtést. Így egy jeges reggelen máris felmelegítheted az autót, vagy lehűtheted a belső teret, ha az autó egész nap a tűző napon állt.

Amellett, hogy azonnal kényelmesen érezheted magad az autóban, amikor beszállsz, ez a funkció a hatótávolságot is maximalizálhatja.

Töltési munkamenet ütemezése

Az alkalmazással beállíthatod azokat az időpontokat is, amelyek között szeretnéd tölteni az autót. Így például kihasználhatod az alacsonyabb villamosenergia-árakat a csúcsidőn kívüli órákban. Ha csatlakoztattad a töltőkábelt, attól még nem kell azonnal megkezdeni a töltést. Ezt ütemezheted az alkalmazással.

Az ajtók zárva?

Mindenki tapasztalta már egyszer: hogy hirtelen kétségei támadnak afelől, hogy bezárta-e az autót. Az MG iSMART alkalmazással nem kell aggódnod, mert egy egyszerű mozdulattal az okostelefonoddal zárhatod vagy nyithatod az ajtókat. Bárhol és bármikor.

Útvonaltervező

Ha már az okostelefonodon lévő navigációs alkalmazásban ellenőrzöd, hogy merre kell menned, és melyik útvonal a legjobb – amikor még otthon vagy máshol tartózkodsz -, akkor ezt az útvonalat közvetlenül elküldheted az autó navigációs rendszerébe. Ekkor nem kell újra beírnod az úticélt az autóba, így azonnal, késedelem nélkül elindulhatsz. Ez a funkció azonban nem érhető el az MG iSMART Lite változatnál, amely az MG modelljétől és felszereltségi szintjétől függően kerül az autóba.

Az autóm keresése

Az MG iSMART alkalmazás számos információt is kínál az autóról, amelyeket gyorsan és egyszerűen megtekinthetsz az alkalmazásban. Ilyen például az autó tartózkodási helye, ha nem emlékszel pontosan, hol hagytad az autót egy nagy, zsúfolt parkolóházban. Az alkalmazásban láthatod a saját és az autód helyzetét, mellyel a rendszer közvetlenül elnavigál az autóhoz. Hogy segítsen megtalálni az autódat, az alkalmazással még a világítást is bekapcsolhatja, vagy a kürtöt is működtetheti!

Töltési állapot

Továbbá az alkalmazásban pontosan ellenőrizheted, hogy mennyi energia van az akkumulátorban, töltés közben is, és hogy hány kilométert tudsz így megtenni. Így nem kell elhagynod a házat ahhoz, hogy megtudd, hogy az akkumulátor kellően feltöltött-e. Még azt is jelzi, hogy pontosan mikor van teljesen feltöltve az akkumulátor.

Kapcsolat

Szeretnéd felvenni a kapcsolatot az MG Assistance szolgáltatóval vagy egy MG márkakereskedővel? Akkor nem kell keresgélned az elérhetőségeket. Néhány ujjmozdulattal minden információt megkapsz a képernyőn, és azonnal megnyomhatod a gombot a telefonos kapcsolatfelvételhez.

Értesítések

Végül az alkalmazásban beállíthatod, hogy szeretnél-e értesítéseket kapni okostelefonodra. Egyfajta autóriasztóként ‘push’ értesítés is lehetséges, ha valami nincs rendben, vagy rendellenes állapot lép fel.

Az alkalmazás letöltése

Az MG iSMART okostelefon-alkalmazás ingyenesen letölthető a Google Play Store-ból az Android telefonok számára, illetve az App Store-ból az Apple készülékek számára. A telepítés után csak egy fiókot kell létrehoznod és szinkronizálni az autódat.

MG iSMART app videó

Szeretnél többet megtudni az MG iSMART alkalmazásról? Nézd meg a videót. (angol nyelvű – 14 MB)

További MG iSMART funkciók bemutatása magyarul itt olvasható.