MG ZS EV Standard Range

MG ZS EV Standard Range

Ismerd meg, miért az MG ZS EV Standard Range az egyik legjobb ajánlat az EV-piacon ma, és miért elegendő a hatótávolsága az európai vezetési igényeknek.

Néhány hónappal az alaposan megújult MG ZS EV piaci bevezetése után a márka megkezdte a “Standard Range” akkumulátoros változat értékesítését is: egy olyan EV, amelyet sok autós már nagyon várt.

Amikor az MG bemutatta az MG ZS EV-t, mint az első valóban megfizethető árú, teljesen elektromos SUV-t a B-szegmensben, az MG márka nagy feltűnést keltett, és bebizonyította, hogy az elektromos mobilitás valóban elérhető az európai családok számára. A megújult MG ZS EV-vel, amely Európában már több mint 400 MG márkakereskedésben elérhető. Az MG elkötelezett amellett, hogy az elektromos mobilitást mindenki számára elérhetővé tegye.

Az MG ZS EV egy stílusos, praktikus, az egész család számára bőséges helyet kínáló SUV, figyelemre méltóan széleskörű alapfelszereltséggel és 320 km-es hatótávolsággal (WLTP), amelyet versenyképes áron kínálunk.

MG ZS EV Standard Range

Nézzük meg az MG ZS EV-t Comfort felszereltségben, 50,3 kWh-s Standard Range akkumulátorral. Ha felsoroljuk, hogy mit kínál ez a változat szériafelszereltségként a biztonság (MG Pilot), az infotainment (MG iSMART Lite), a menetteljesítmény (177 LE), a gyártói garancia (7 év/150 000 km), a váltóáramú töltési lehetőség (6,6 kW) és az egyenáramú gyorstöltési lehetőség (5-80% 40 perc alatt) tekintetében, és ehhez társul a magas minőség, a vonzó SUV-dizájn és a tágas, praktikus belső tér, akkor az MG ZS EV Standard Range az egyik legjobb ajánlat az európai EV-piacon jelenleg.

Kiszolgálja az európai vezetési igényeket

A Standard Range akkumulátor a bőségesebb felszereltségű Luxury felszereltséggel is rendelhető. Ezenkívül az MG ZS EV 70 kWh-s “Long Range” akkumulátorral is rendelhető. Ez a változat Comfort és Luxury felszereltségben is elérhető, és 440 km-es hatótávolságot kínál (WLTP). A tapasztalatok azt mutatják, hogy sok (potenciális) EV-vásárló azonnal a legdrágább, legnagyobb hatótávolságú változatra összpontosít. De tedd fel magadnak a kérdést: valóban szükséged van 400+ km-es hatótávolságra?

Adunk egy kis ízelítőt az európai átlagos hatótávolságokról. Az Európai Bizottság adatai szerint az európai autósok átlagosan mindössze 38 kilométert tesznek meg naponta. Ha csak a munkába járást nézzük, akkor átlagosan mindössze 28,5 kilométert teszünk meg, ami kevesebb mint fél óra alatt megtehető. Ráadásul autónk naponta átlagosan 23 órát parkol.

Természetesen ezek mind átlagok. Minden autósnak megvan a saját utazási szokása, és mindannyian utazunk időnként egy-egy távoli célállomásra. Ezek a számok azonban azt mutatják, hogy az MG ZS EV Standard Range 320 km-es hatótávolsága elegendő a legtöbb európai autós számára, anélkül, hogy az utazási szokásaikon változtatniuk kellene. Ha pedig útközben kell töltened, hogy elérd a célállomást, az MG ZS EV-vel a nagy töltési sebességnek köszönhetően rövid töltési idővel számolhatsz, mind az egyenáramú gyorstöltővel, mind a hagyományos váltóáramú töltőpontoknál.

Optimalizálja az EV hatótávolságát

A teljesen feltöltött EV tényleges hatótávolsága több tényezőtől függ. Ilyen például avezetési stílusod, az autó terhelése, az időjárási körülmények, a forgalmi helyzet, a gumiabroncsok állapota és az autóban lévő áramfogyasztók használata. Ezenkívül a hatótávolságot a KERS-nek (Kinetic Energy Regeneration System) nevezett regeneratív fékrendszerrel visszanyert energia mennyisége is meghatározza.

Ha nem vagy biztos benne, hogy a fennmaradó hatótávolság elegendő-e az úti cél eléréséhez, akkor az alábbi tippek segítségével megpróbálhatod a lehető legnagyobbra növelni a hatótávolságot:

  • Vezess mérsékelt sebességgel, különösen autópályán. Felmérések szerint könnyen akár 15% energiát is megtakaríthatsz, ha az autópályán 10-15 km/h-val csökkented a sebességét.
  • Gyorsításkor a lehetőségekhez képest vegyél vissza a tempóból. Bár csábító az azonnali nyomaték kihasználása a gyors elindulásokhoz, sok energiát takaríthatsz meg, ha nyugodtan gyorsítasz álló helyzetből. Használd tehát az ECO üzemmódot. A dinamikus vezetés gyorsabban lemeríti az akkumulátort.
  • Városi forgalomban használd a regeneratív fékrendszert (KERS), amennyire csak lehet. Ezzel az elektromotor a pedál felengedésekor azonnal generátorként működik. A lassítás során felszabaduló energiát a rendszer felfogja és az akkumulátorban tárolja. Ennek hatására az autó a kiválasztott 1-es, 2-es vagy 3-as üzemmódtól függően a szokásosnál erősebben lassul le.
  • Haladj együtt a lehető legjobban a forgalmi helyzettel. Ha túl gyorsan gyorsítasz, és ezért gyakran kell fékezned (mert túl gyorsan haladsz), sok energia vész el. Hagyd az autót a lehető legjobban kigurulni, amikor piros lámpához, kereszteződéshez vagy az előtted haladó járműhöz közeledik, amennyiben ez biztonságos és kiszámítható.

További tippek

  • Korlátozd a légkondicionáló és a fűtés használatát. Ezek nagy energiafogyasztók, amelyek hátrányosan befolyásolják az EV hatótávolságát. Csak akkor használd őket, ha szükséges. Csak akkor használd az ülésfűtést, ha egyedül vezetsz. Még jobb: fűtsd vagy hűtsd elő az MG ZS EV-t, amíg a töltőn csatlakoztatva van, ezt vezérelheted az MG iSMART okostelefon-alkalmazás segítségével. Így indulás előtt beállíthatod az utasteret a kívánt hőmérsékletre, anélkül, hogy ez a hatótávolság rovására menne. Ha már úton vagy, a légkondicionálónak vagy a fűtőberendezésnek lényegesen kevesebb energiára van szüksége a már előre beállított hőmérséklet stabilan tartásához.
  • Győződ meg arról, hogy a gumiabroncsok nyomása megfelelő. A gumiabroncsok gördülési ellenállása nagyban befolyásolja az autó energiafogyasztását. Minél alacsonyabb a gumiabroncsnyomás, annál nagyobb a gördülési ellenállás, és annál keményebben kell dolgoznia a motornak.
  • Ne legyen felesleg a csomagtartóban. Mint azt bármelyik autóipari mérnök megmondja, a jármű súlyának csökkentése a legegyszerűbb módja a hatékonyság növelésének. Ennek érdekében tüntesd el a szükségtelen terhet a csomagtartóból, és vigyél magaddal minél kevesebb nem szükséges csomagot, hogy a lehető legjobban korlátozd az autó súlyát.
  • Az MG ZS EV lenyűgöző légellenállási együtthatóval (Cw) rendelkezik, amelyet a szakértők a szélcsatornában alkottak meg. Az optimális enegriafelhasználásért távolíts el minden külső tartozékot, például tetőcsomagtartót és csomagtartót, amikor nem használod őket. Minél nagyobb a sebesség, annál nagyobb légellenállást okoznak ezek a kiegészítők, és annál több energiát fogyaszt az EV.
  • Húzd fel az ablakokat. Ha meleg van az utastérben, a légkondicionáló használata helyett az ablakok kinyitása több energiába kerül. Különösen nagyobb sebességnél az energiafogyasztás akár 20%-kal is növekedhet, mivel a nyitott ablakokon keresztül jelentősen megnő a légellenállás.
  • Tervezd meg az útvonalat. Ne siess, és tervezd meg az útvonalat, mielőtt elindulsz. Nézd meg, melyik útvonalon a legjobb vezetni, hogy a lehető legkevesebb energiát használd fel. Kerüld a nagy forgalomról ismert területeket. Ellenőrizd MG ZS EV navigációs rendszerét, amely energiatakarékos útvonalakat javasol.

Szeretnél többet megtudni az MG ZS EV-ről? Itt összegyűjtöttük a részleteket a modellről.