MG V2L töltés

MG V2L töltés

MG V2L töltés, amellyel az elektromos MG akkumulátora külső elektromos eszközöket is képes energiával ellátni.

Az elektromos autók akkumulátorának elsődleges feladata nyilvánvalóan az elektromos hajtómotor energiaellátása. Az vadonatúj, teljesen elektromos MG Marvel R Electric esetében azonban ez másképp van. Az MG új elektromos SUV-ját ugyanis alapfelszereltségként úgynevezett V2L-rendszerrel szerelték fel, amellyel az akkumulátor külső elektromos eszközöket is képes energiával ellátni.

A V2L a Vehicle to Load (járműtől a terhelésig) rövidítése. Ezzel a funkcióval az autó úgy működik, mint egy hatalmas kerekeken guruló töltő. Az elv nagyon egyszerű. A V2L-rendszerhez tartozik egy töltőkábel, amelynek egyik oldalán egy 2-es típusú dugó illeszkedik az autó töltőaljzatába, a másik oldalon pedig egy három háztartási aljzattal ellátott konnektor.

Egyszerűen csak a dugó bedugásával mindenféle elektromos készüléket táplálhatsz az MG Marvel R Electric 70 kWh-s lítium-ion akkumulátorából. Ráadásul ehhez be sem kell indítani az autót.

A V2L rendszer maximális teljesítménye 2500 Watt, és különösen hasznos olyan helyeken, ahol nincs áram. Útközben például, ha egy hosszú vezetés után szünetet tartasz, és fel szeretnéd tenni a vízforralót egy finom csésze teához. Vagy a kempingben, ha egy nagy légmatracot szeretnél felfújni egy elektromos légpumpával. Akár az e-kerékpárodat is feltöltheted. Vagy egy elektromos robogót, laptopot és így tovább. Sőt, még egy másik elektromos autót is feltölthetsz. Például, hogy segíts egy másik EV-vezetőnek, ha az üres akkumulátorral veszélybe kerülne.

A MG V2L töltés csak egy az új MG Marvel R Electric számos újítása közül. Ez a C-szegmensbeli életmód SUV várhatóan 2022 ősszel érkezik az európai MG márkakereskedésekbe. Szeretnél többet megtudni? Fedezd fel az új MG Marvel R Electricet itt.