Új MG4 Electric

Új MG4 Electric

MG4 Electric részletes bemutató és rendelési információ:

  • Az MG család új taggal bővül
  • Energikus és agilis: a teljesen elektromos ferdehátú egyedi dizájnnal hódít
  • MG4 Electric már előrendelhető
MG4 EV Comfort készletkisöprő akció Szolnokon

Az alumíniumból és acélból készült agilitás, a vadonatúj MG4 Electric 2023. március 17-én került bemutatásra Magyarországon. A C-szegmensű ferdehátú E-autó vonzerejét a LED-es fényszórók és éles vonalak által befolyásolt, markáns motorháztető, a lendületes és többrétegű hátsó rész, valamint a kéttónusú, kifinomult aerodinamikával büszkélkedő tető adja.

Az MG4 Electric lesz az első MG modell, amely az új MSP platformra (Modular Scalable Platform) épül. Az elektromos ferdehátú műszaki tudásának megfelelően innovatív megjelenéssel hívja fel magára a figyelmet.

“Az MG4 Electric révén az MG Motor újabb fontos lépést tesz hosszú történetében” – mondta Xinyu Liu, az MG Motor Europe vezérigazgatója. “Az MG4 Electric nem csupán az első modell a technológiailag kifinomult és rendkívül rugalmas MSP platformunkon, hanem a márka által megtestesített fesztelen, fiatalos és vagány szellemiséget is képviseli, miközben a jövő felé vezető utat kovácsolja. Ez különösen jól tükröződik az MG4 Electric formatervében. A tervezők, a mérnökök és az egész vezetőség már nagyon várja az őszi piaci bevezetést, és alig várjuk, hogy lássuk, hogyan reagálnak az ügyfelek az új modellünkre.”

Független, feltűnő, mégis összetéveszthetetlenül az MG család része.

Az MG Motor világos stratégiát követ a járműtervezés terén. Minden egyes modellt úgy fejlesztünk ki, hogy harmonizáljon az adott célcsoport preferenciáival, miközben megtartja az MG Motor család legfontosabb jellemzőit. “Az MG Motor közel egy évszázada fejleszt innovatív autókat a sportos, fiatalos lelkületű vásárlók számára. Még a tisztán elektromos járművek jelenlegi korszakában is” – mondta Shao Jingfeng úr, a SAIC Motor Passenger Vehicle Company globális tervezési igazgatója. “A tervezők előtt most az a feladat áll, hogy a márka koncepcióját és értékeit intelligens termékekkel testesítsék meg a világ számára. Ezt a küldetést szem előtt tartva vontuk be globális formatervező stúdiónkat – a SAIC Design Center-t Sanghajban és a londoni Advanced Design Studio-t. Együttműködtünk a Royal College of Art és más intézményekkel is. A cél az volt, hogy globális piackutatást végezzünk, és ezt a tudást felhasználva közösen fejlesszük ki az MG4 Electricet.”

Markáns vonalak, sportos dizájn: az MG4 Electric külső megjelenése
MG4 Electric szemből

Az MG4 azonnal feltűnő benyomást kelt jellegzetes motorháztetőjével. A markáns fényszórók mellett az első osztófelület feletti dinamikus vonalak részeként a ferdén felfelé álló irányjelzők is élénk megjelenést keltenek. A nappali menetfények 28 LED-del, amelyek hat függőleges száloptikás csíkot alkotnak, világos orrkialakítást hoznak létre. A két oldalon távolsági és tompított fényszórók a LED-es kanyarvilágítással kombinálva igazi E-autó-képet hoznak létre.

MG4 Electric

E vonalak hatása a többrétegű hátsó részen is folytatódik. A kétszárnyú hátsó spoiler a kéttónusú tető és a kifinomult aerodinamika csúcspontját jelzi, miközben optikailag meghosszabbítja az egész autó vonalvezetését és javítja a légáramlást hátrafelé. Az összetett LED-es hátsó lámpák felveszik a formás oldalvonalakat. A 172 LED-del az MG4 Electric hátsó részének fénypontját jelentik.

A kevesebb több – belső tér átgondolt kezelőelemekkel

Az MG4 egyszerű, felhasználóbarát belső teret kínál, ahol a kellemes légkör a technika dominanciájáról árulkodik. A műszerfal panelt úgy alakították ki, hogy a rendelkezésre álló teret a lehető legnagyobb mértékben kihasználják a könnyű, karcsú ívekkel és kezelőelemekkel, kiváló minőségű anyagok felhasználásával és gondos beépítéssel, miközben hangsúlyozzák az MG4 Electric alapelveit: az egyszerűséget, a technológiát és a minőséget. A középkonzol lebegő kialakítása több helyet teremt, és olyan hasznos funkciókat integrál, mint például az okostelefonok tárolása. A négy irányban állítható, két küllős kormánykerék minimalista kialakítású kezelőgombokkal szintén ezt az elvet követi.

A modell már előrendelhető

Az MG4 2023.03.17-től rendelhető Magyarországon. Az első vásárlók így már idén tavasszal, szinte már a modell megjelenésekor beülhetnek új autójukba.

Az MG4 Electric színesíti az e-autók őszét
MG4 Electric oldalról

A már bemutatott MG4 Electric modell 120 000 kilométeres végső tesztelésen van túl Európa-szerte. Az MG4 tavaszi piaci bevezetéssel az e-autók világának színeit is feldobja majd Magyarországon. Az MG4 Electric a következő színösszeállításokban áll majd készen a közlekedésre: Pebble Black, Dover White, Medal Silver, Andes Grey, Diamond Red, Brighton Blue és Fizzy Orange.

MG Motor eddigi legfejlettebb járműve az MG4 Electric modell. Akkumulátora akár 450 kilométeres WLTP hatótávolságot* tesz lehetővé, ugyanakkor 110 milliméterével jelenleg a legvékonyabb az iparágban. A hátsókerék-hajtással és 50:50 arányú súlyelosztással az MG Motor egy különösen agilis menetdinamikájú járművet is tervezett. A fejlett vezetéstámogató rendszerrel (MG Pilot rendszer) és a “Zero Thermal Runaway” biztonsági koncepcióval az utasok biztonságának védelme került előtérbe. És a kényelem sem marad el, például az alapfelszereltség részét képező, rendkívül fejlett csatlakozási megoldásokkal. Ennek alapja az új MSP platform, amelyre az MG4 Electric az első MG modell, amely erre épül.

Az MG4 teljes modell bemutatót itt olvashatod.

Használat

HasználatMG4 Electric
Erőforráselektromotor és nagyfeszültségű akkumulátor
0-100 km/h7,7 -7,9 sec
Végsebesség160 km / h
Kombinált átlagfogyasztás(2)16 – 17 kWh / 100 km  (2)WLTP
Kombinált CO2 kibocsátás(2)0 g / km  (2)WLTP
Elektromos hatótáv (WLTP)350 – 450 km
Csomagtér363 liter / 1177 liter lehajtott ülésekkel
Max. vontatható tömeg500 kg (fékezetlenül és ráfutófékkel is)
MG4 Comfort ezüst színben

Méretek

MéretekMG4 Electric
Hosszúság4287 mm
Szélesség1836 mm
Magasság1504 mm
Szabadmagasság150 / 117 (terhelve) mm
Saját tömeg1655- 1685 kg
Megengedett össztömeg2103 – 2133 kg
MG4 Comfort ezüst színben erdei környezetben

Elektromotor

Elektromotor adatokMG4 Electric
Teljesítmény (max. kW / LE / rpm)125 – 150 kW / 170 – 204 LE
Forgatónyomaték (max. Nm / rpm)250 Nm
Fedélzeti töltés (kW)6,6 – 11 kW
MG4 Comfort tesztautó a szalon előtt - MG Tóth Szolnok

Teljesítmény

A 150 kW-os E-Motorral hajtott kivitel a 0-100km/h sebességet mindössze 7,9 másodperc alatt éri el. Sportos hátsókerék hajtás. Az 50:50 arányú súlyelosztás segít az éles kanyarok megszelídítésében és a legszűkebb kanyarokban is. Míg a pontos kormányzás nagyobb jobb agilitást biztosít. Erősebb és dinamikusabb, pont mint egy városi elektromos járműnek lennie kell.

MG4 vezetési mód választó gomb

MG4 műszaki specifikáció

A következő utazásra való felkészülés problémamentes. Kényelmes AC gyors töltés 3-fázisú 11 kW-os töltési kapacitással (Comfort és Luxury felszereltség esetén). A DC CCS gyorstöltő max. 150 kW töltési kapacitással pedig lehetővé teszi az akkumulátor 80%-os töltöttségének elérését mindössze 35 perc alatt (10%-ról). Elég idő ahhoz, hogy kinyújtóztasd a lábaidat és megigyál egy frissítő kávét.

MG4 Comfort kormány